Πολιτισμός

19/9/18 9:21

τελ. ενημ.: 19/9/18 9:22

Ο «θησαυρός» του ΦΟΒ στο διαδίκτυο

Στην προσπάθεια του να διασώσει τον  θησαυρό των τοπικών βιβλιοθηκών πολιτιστικών συλλόγων που πολλές φορές  μένει στα αζήτητα καθώς δεν υπάρχει κάποιο ωράριο ή ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των βιβλίων, ο ΦΟΒ  «ανάρτησε» τη βιβλιοθήκη του στο διαδίκτυο.

 Ο ΦΟΒ με το νέο του on-line ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται η δεύτερη βιβλιοθήκη στη Χίο (μετά αυτής της βιβλιοθήκης Κοραή) που δίνει την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να  βρίσκει πληθώρα βιβλίων (γύρω στις 4.000 όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταλογογράφηση, προς το παρόν έχουν αναρτηθεί 2.500) που έχουν συλλεχθεί από το Φ.Ο.Β από το 1924 (ημερομηνία σύστασης του τμήματος βιβλιοθήκης), όπου στην συνέχεια θα μπορεί να δανειστεί κατόπιν συνεννόησης.
Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν στο www.fovchios.gr/fov-library να πατήσουν το σχετικό link της βάσης και να αναζητήσουν π.χ. ένα βιβλίο για την τοπική ιστορία του Βροντάδου έως τις διαστημικές ανακαλύψεις του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή.
Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η βοήθεια άλλων τοπικών βιβλιοθηκών με την προσθήκη των καταλόγων τους στο on-line ηλεκτρονικό σύστημα.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση