6.7.2020 17:36

Νέοι στόχοι και συνεχής εξέλιξη για τη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου [vid]

Νέους στόχους για τη μετά κορωνοϊό εποχή, βάζει η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, επιχειρώντας να προσελκύσει νέα παιδιά και να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο για λιτανείες και παρελάσεις.

Πρωτοπόρος σε αυτή την προσπάθεια η Αρχιμουσικός Ευγενία Βορριά που μαζί με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιάννη Μανάρα, θέτουν τις βάσεις προκειμένου η Φιλαρμονική να μετεξελιχθεί και να προσφέρει στην χιώτικη κοινωνία μοναδικές μουσικές στιγμές.

Πρώτος στόχος είναι η ανανέωση των μουσικών οργάνων, καθότι τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον μη λειτουργικά. Η αρχή έγινε με τη δωρεά ομογενή από την Αμερική ο οποίος έδωσε χρήματα για την αγορά 5 μουσικών οργάνων ενώ με το υπόλοιπο των χρημάτων προγραμματίζεται η συντήρηση και η επισκευή άλλων οργάνων.

Το πιο σημαντικό ίσως εγχείρημα είναι αυτό της δημιουργίας φυτώριου με την ενεργή συμμετοχή νέων παιδιών, καθότι αυτά, όπως εξηγεί η Ευγενία Βορριά, αποτελούν το μέλλον της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Η Φιλαρμονική αμέσως μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων προγραμματίζει τη συνέχιση των επισκέψεων καταξιωμένων μουσικών από μεγάλες ορχήστρες όπου του συμπατριώτη μας Μουσικού Παντελή Κογιάμη, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται η συμμετοχή σε μία σειρά από δράσεις σε όλη τη Χίο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ