Τη διοργάνωση της 4ης Μουσικής Ακαδημίας από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου, ανακοίνωσαν τα μέλη της Φιλαρμονικής Χίου, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων και συναυλιών για παιδιά και σπουδαστές διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων, πρωί και απόγευμα, με τη συμμετοχή καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Ακαδημία επικεντρώνεται στα πνευστά και στα κρουστά, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να βελτιώσουν την τεχνική και τη μουσική τους έκφραση.
Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η Junior Academy, η οποία απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά, ακόμη και χωρίς προηγούμενη γνώση μουσικής. Παράλληλα, η μουσικοπαιδαγωγός και μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, θα διδάξει τη σωστή χρήση της φωνής, της αναπνοής και της ακουστικής αντίληψης.
Οι δράσεις θα συνοδευτούν από συναυλίες στον Άγιο Ισίδωρο Συκιάδας, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, στο Αργέντικο και στα Καρδάμυλα, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική παρουσίαση με τη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών και καθηγητών.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.