27.1.2018 11:32

Με το τραγούδι τους ζωγραφίζουν τα δικά μας όνειρα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ 4Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Με αρκετές  καινοτομίες ολοκληρώθηκε η 1η μέρα της 4ης Συνάντησης Χορωδιών Χίου, που διοργανώνει ο Προοδευτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Συκιάδας.

 Σε μια από αυτές, στο φινάλε τραγούδησε στη σκηνή του Ομηρείου και η Οργανωτική Επιτροπή του συλλόγου το τραγούδι «Καράβια Χιώτικα», μαζί με τη Γιάννα Φαφαλιού, τη μητέρα και την κόρη της.

 Ήταν το θριαμβευτικό τέλος μιας βραδιάς, που πιστοποίησε ότι η Συνάντηση που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το 2014 ο ΜΕΟΘ γιγαντώνεται. Φέτος προστέθηκαν η θεματική που αφορά τη θάλασσα με γενικό τίτλο «Θάλασσα και Τέχνες», η επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας των ημερών, η συμμετοχή μαθητικών χορωδιών, η συμμετοχή χορωδιών εκτός Χίου από τη Σάμο και το Κορδελιό της Σμύρνης και η συμμετοχή της Γιάννας Φαφαλιού.

Η μπαγκέτα

Η πρόεδρος του ΜΕΟΘ Ερμίνα Τάμαρη, κρατώντας το φυλλάδιο της πρώτης εκδήλωσης, τόνισε ότι ένοιωθε το χτυποκάρδι που ένοιωθαν ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Φρεζούλης και η μαέστρος Σόφη Κώττη που είχαν την έμπνευση και αποφάσισαν να οργανώσουν την πρώτη Συνάντηση, στην οποία μετείχαν 12  χορωδίες, 2 παιδικές και 10 ενηλίκων και έτσι έπεσε ο σπόρος.

Ευχήθηκε  καλό κουράγιο στους μαέστρους, που με τις μπαγκέτες τους ζωγραφίζουν τα δικά μας όνειρα και τόνισε ότι «η Χίος απαντάει στα προβλήματα της χορεύοντας, τραγουδώντας και προσφέροντας».

Η θάλασσα

Η πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου, Ελένη Γεωργούλη, τόνισε ότι ανέλαβαν τη διοργάνωση γιορτάζοντας τα τεσσαρακοστά γενέθλια του Συλλόγου. Επισήμανε ότι στο επίκεντρο της εκδήλωσης είναι η θάλασσα με τους θρύλους και τις παραδόσεις, του έρωτα, της γοητείας που κρύβουν τα νερά της, που ενώνει τους ανθρώπους, την προσφυγιά και τη μετανάστευση που γνώρισαν τα κύματα της, του χωρισμού και της απώλειας που συνδέθηκε με το όνομα της, τη ζωή των ναυτικών που έγινε τραγούδι.

Χοροί και τραγούδια

Στην πρώτη θεματική με τίτλο «Χορός και Θάλασσα» παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους οι σχολές μπαλέτου Allegro και Le ballet. Στη δεύτερη με τίτλο «Ποίηση και Θάλασσα» ο καθηγητής Γιάννης Κουγιούλης μίλησε για τη ζωή και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, στην τρίτη  με θέμα «Τα παιδιά τραγουδούν τη θάλασσα» τραγούδησαν  οι χορωδίες του Λέοντα Αλλάτιου, της Βοκαριάς Νενήτων, του 2ου Γυμνασίου και του Γυμνασίου Κάμπου. Στην τρίτη με θέμα «Τραγούδι και θάλασσα» τραγούδησε η Γιάννα Φαφαλιού. Στους φορείς που συμμετείχαν απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα.

 

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ