27.9.2017 12:05

Κάστρο δεν είναι μόνο το μνημείο, αλλά και οι άνθρωποι

ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ και παράγει έργο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος» του Κάστρου.

Έξι νέα εργαστήρια  έχει προσθέσει φέτος στα τμήματα του ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος» του Κάστρου, ο οποίος επεκτείνει και εμπλουτίζει το «ρεπερτόριο του»  με κοινωνική δράση. Στα υπάρχοντα τμήματα παραδοσιακών χορών ενηλίκων, παιδικής ζωγραφικής και παραδοσιακής τέχνης κεντήματος και πλεξίματος, έχουν προστεθεί έξι νέα.                      Ένα δεύτερο παιδικής ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών παιδιών, θεατρικής ομάδας  με τίτλο Chios Castle Drama, θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη, ντεκουπάζ και δύο τμήματα εκμάθησης Ισπανικής και Αγγλικής γλώσσας.

Δράσεις

«Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο είναι δυνατόν τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και τους κατοίκους του φρουρίου», δηλώνει  ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Βουδούρης.

«Ενεργοποιηθήκαμε και σε θέματα που δεν άπτονται του αρχικού στόχου και σκοπού του Συλλόγου, που είναι εκπολιτιστικός και αθλητικός. Ασχοληθήκαμε με την καθαριότητα του οικισμού με τη συνεργασία του Δήμου, αλλά και με την ύδρευση, χωρίς ακόμη να έχουμε απτά αποτελέσματα. Θα ασχοληθούμε με πολεοδομικά θέματα, γιατί υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίρια. Θα ζητήσουμε από την Πολεοδομία να γίνει μια αυτοψία με τη συνεργασία μας για να βρεθεί μια λύση, αλλά σύντομα θα ασχοληθούμε και με το αποχετευτικό.

Στα ίδια πλαίσια θέλουμε να γνωρίσουμε στον Χιώτη και στους επισκέπτες το κάστρο, γι’ αυτό όλες μας οι εκδηλώσεις έγιναν και θα γίνονται στη συνοικία. Θέλουμε να βάλλουμε τον κόσμο μέσα στο κάστρο, να γνωρίσει τον οικισμό που είναι ένα διαμάντι που πρέπει να αναδειχθεί. Φυσικά κρατάμε τις παραδόσεις μας και αναβιώνουμε διάφορα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα που δεν πρέπει να σβήσουν. Μετά από πολλές δεκαετίες στα Μπεντένια πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός πετάγματος  χαρταετών. Πριν από λίγες μέρες φτιάξαμε τραχανά στη αίθουσα του Συλλόγου, ίσως μελλοντικά με αύξηση της παραγωγής να τον συσκευάσουμε και να τον πουλάμε για να έχουμε έσοδα», προσθέτει.

«Στον προγραμματισμό μας είναι και οι εκδρομές εντός Χίου για να μάθουμε το νησί μας, αλλά και να τονώσουμε την επισκεψιμότητα στις περίφημες  ιστορικές, πολιτιστικές και φυσιολατρικές μας περιοχές», υπογραμμίζει.

Εκδηλώσεις

Στο τρέχον έτος πραγματοποίησαν 15 εκδηλώσεις και σχεδόν άλλες τόσες το 2016.                                     Αύριο ξεκινάει η σεζόν 2017-18  για τα εργαστήρια με αρχιερατικό αγιασμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου, στην πλατεία του κάστρου.

Προς το παρόν είναι προγραμματισμένες ακόμη δύο εκδηλώσεις και σύντομα θα καταρτισθεί το πλάνο του 2018. Ένα Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη θα πάνε εκδρομή στη Βόρεια Χίου και το Νοέμβρη θα γλεντήσουν  με μια χοροεσπερίδα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ