23.5.2024 13:52

Η Εθνική Λυρική Σκηνή έρχεται στη Χίο

Στις επερχόμενες πολιτιστικές δράσεις που θα λάβουν χώρα στο νησί αναφέρθηκε μέσα από δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χίου Γιάννης Αμένας, αρχής γενομένης από την ένταξη της Χίου στο πρόγραμμα "Η Λυρική Σκηνή στην Περιφέρεια", το οποίο φέρνει την Εθνική Λυρική Σκηνή κοντά στις τοπικές κοινωνίες της Ελλάδας.

Εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Χίο

Στις 29 και 30 Μαΐου, η Χίος θα φιλοξενήσει παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κυρίως παραστάσεις για παιδιά των δημοτικών σχολείων. Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι το "Σιωπή ο βασιλιάς ακούει", εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι "Τα ρούχα του Αυτοκράτορα". Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται κυρίως στα σχολεία, ενώ θα υπάρξουν και απογευματινές εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό.

Προβολές Ταινιών

Η πρώτη μέρα, 29 Μαΐου, θα περιλαμβάνει την προβολή του "Φάλσταφ", το κύκνειο άσμα του Τζουζέπε Βέρντι, που είναι μια διασκευή της κωμωδίας του Σέξπιρ "Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ". Η παραγωγή αυτή έχει στηριχθεί σε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί κωμωδία όπου πρωταγωνιστεί ο Φάλσταφ, ένας παλαιομοδίτης κατεργάρης στην Αγγλία του 1930.

Στις 30 Μαΐου, θα προβληθεί η ταινία "Φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη, η οποία έχει διασκευαστεί σε μιούζικαλ από τον κύριο Καλατζόπουλο της Λυρικής Σκηνής. Η ταινία αυτή απευθύνεται σε ενήλικους και μας μεταφέρει στην Αθήνα της δεκαετίας του '90.

Εκπαιδευτικές Δράσεις και Συνεργασίες

Στα πλαίσια της επίσκεψης της Λυρικής Σκηνής, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με τα σχολεία πάνω στα έργα που θα παιχτούν, με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν κάποια στοιχεία της μουσικής και να εισαχθούν στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει κάποια συνάντηση με τοπικούς φορείς του νησιού, όπως η Φιλαρμονική, που έχει αναπτύξει ακαδημία μουσικής.

Ο Γιάννης Αμέντας τόνισε τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων για την πολιτιστική ανάπτυξη της Χίου και την ενίσχυση της συνεργασίας με άλλους πολιτιστικούς φορείς εκτός νησιού. Οι προγραμματισμένες δράσεις αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να έρθει σε επαφή με τη λυρική τέχνη και να ενισχυθούν οι πολιτιστικοί δεσμοί με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ