Πολιτισμός

19/9/17 12:40

τελ. ενημ.: 19/9/17 12:40

Χορωδία Χίου, Μούσα Ελληνική

Η Χορωδία Χίου αξιοποιεί την εμπειρία που απέκτησε φέτος από τη διοργάνωση  του 1ου Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής και σχεδιάζει ήδη αυτά που θα ακολουθήσουν στη 2η διοργάνωση, την οποία ονομάτισαν «Μούσα Ελληνική» και θα διεξαχθεί από την 1η έως και τις 8 Ιουλίου 2018. 
«Το αντικείμενο θα είναι πάντα η Ελληνική μουσική στις διάφορες φάσεις και είδη της και δορυφορικά θα κινούνται γύρω της ο χορός και ο λόγος», τονίζει στην ανακοίνωση της το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Χορωδίας, Ελ. Λυκοπάντη.

Καλλιτεχνικός σύμβουλος θα είναι ο  Αλέξανδρος  Καλογεράς. Ο Αλέξανδρος Καλογεράς είναι συνθέτης, καθηγητής σύνθεσης στο Berklee College της Βοστώνης, από τα διασημότερα μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου, διδάκτωρ του Χάρβαρντ και δημιουργός του Φεστιβάλ Νάξου, που έχει αποκτήσει ήδη παγκόσμια εμβέλεια.
«Κάθε φορά που απαριθμώ τους τίτλους του σκέπτομαι πόσο βάρος μας αναλογεί και τι λόγο θα έχω να δώσω εγώ πρώτη, αν δεν αξιοποιηθεί όχι μόνο ο όγκος και το βάθος των γνώσεών του, αλλά και η απίστευτη δοτικότητά του. Δουλειά λοιπόν, έμπνευση, ενθουσιασμός!», περιγράφει τη νέα πρόκληση για τη χορωδία η Ελ. Λυκοπάντη.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση