2.8.2017 12:00

Εισαγωγή στη μαγεία της κλασσικής μουσικής

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ γνωρίστηκαν με τον κόσμο της κλασικής μουσικής και οι μουσικοί του Μουσικού Φεστιβάλ με την κοινωνία των μικρών αγγέλων.

Μάγεψαν αλλά και μαγεύτηκαν από τα παιδιά οι μουσικοί που συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση  του Μουσικού Φεστιβάλ Χίουμε τίτλο «Γνωριμία με τον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής».

Στο εργαστήριο που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», παρέδωσαν μαθήματα μουσικής και γνώσης των οργάνων της κλασσικής μουσικής παιδείας, αλλά πήραν και μεγάλα μαθήματα, αφού τα παιδιά εντυπωσίασαν με τις γνώσεις και μας αποφόρτισαν με τον αυθορμητισμό τους από τον φόρτο της καθημερινότητας. Την ... μπαγκέτα κρατούσε η ΑυγουστίναΛυκουρίνα, η οποία ομολογουμένως έχει το χάρισμα της γνώσης μετά λόγου και της επικοινωνίας.

 

Το εργαστήριο

Με την καθοδήγηση της οι πολυβραβευμένοι και με διεθνείς διακρίσεις μουσικοί πραγματοποίησαν το εργαστήριο που απευθύνθηκε  σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, με σκοπό να τα «βάλλει» στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίουτα μουσικά όργανα «συστήθηκαν» στα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία με διάλογους  να εξερευνήσουν τους ιδιαίτερους ήχους κάθε οργάνου, τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτό αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται σε κάθε μουσικό που ασχολείται με αυτά.

 

Πρελούδιο

Κατά τη διάρκεια της σύντομης επαφής μας, τα παιδιά ήδη είχαν «μπλεχτεί στα πόδια μας», κυριολεκτικά και έδειχναν ανυπόμονα για να ξεκινήσει η εκδήλωση, αφού είχαν την πρότερη εμπειρία από το χειμώνα.

Το εργαστήριο αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών γύρω από την κλασική μουσική, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου του Φεστιβάλ.

 

Αυγ.Λυκουρίνα

« Έχουμε προετοιμάσει τη δράση από το χειμώνα, όταν είχαμε κάνει κάποιες δράσεις με τα παιδιά. Στην επόμενη διαδικασία, που θα αρχίσει στις 26 Νοέμβρη, τα εργαστήρια  θα είναι καθαρά  εκπαιδευτικά. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι μια πρώτη γνωριμία και επαφή των παιδιών με τα όργανα της κλασσικής μουσικής, που δεν τα βλέπουν καθημερινά».

 

Όλγα Holdorf Μυριαγκού

«Ήταν μια έρευνα και μια αλληλουχία δράσεων. Τώρα  γίνεται πρώτα η γνωριμία με τους μουσικούς και τα όργανα που παίζουν. Είναι η αρχή και ελπίζουμε ότι θα έχει την ανάλογη συνέχεια. Ξεκινήσαμε κάτι δύσκολο, χρειαζόμαστε στήριξη με πολλούς τρόπους για να το συνεχίσουμε και να παράγουμε αποτελέσματα».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ