3.11.2017 16:24

ΒΙΝΤΕΟ- Υιοθέτησαν την ιστορία μας!

Ανάδοχοί του οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ευαγγελίστριας

«Εμείς οι μαθητές της Δ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου υιοθετούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, φύλακα του πολιτισμού των αρχαίων χρόνων της Χίου για τη σχολική χρονιά 2017-2018  και υποσχόμαστε να το φροντίζουμε. Στόχος μας  είναι να γνωρίσουμε το μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας, τα εκθέματα του,  και τον τρόπο  λειτουργίας του. Συνεργάτες στην προσπάθεια μας αυτή θα είναι οι αρχαιολόγοι, οι συντηρητές και οι φύλακες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου».

Με αυτό το λιτό κείμενο που υπέγραψαν η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου Λίνα Τέττερη, η δασκάλα Ελένη Μπουγδάνου, οι 18 μαθητές και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου Όλγα Βάσση επικυρώθηκε και υπογράφηκε το μνημόνιο υιοθεσίας του Μουσείου  από τους 18 μαθητές της Δ2 τάξης του σχολείου.

Στον χαιρετισμό της η διευθύντρια της ΕΦ.Α. Χίου υπενθύμισε ότι από το 2015 υπάρχει πολύ καλή συνεργασία των δύο φορέων και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρωτοβουλία που προάγει τη συνεργασία και δημιουργεί προϋποθέσεις εξυπηρέτησης των στόχων και των δύο πλευρών.

Η Λ. Τέττερη και η Ε. Μπουγδάνου τόνισαν ότι οι μαθητές θα γνωρίσουν, θα προβάλλουν το μουσείο και τα εκθέματα του και θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν  σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα θα γίνουν πρεσβευτές του πολιτισμού και της ιστορίας του νησιού μας, μέσα από τις γνώσεις που θα αποκτήσουν, την ευαισθησία που θα αναπτύξουν από την επαφή τους με το αντικείμενο, τους γνώστες και τους  παράγοντες του χώρου.

Μετά από τις ατομικές ονομαστικές υπογραφές του μνημονίου συνεργασίας,  οι μαθητές παρέλαβαν τα συμβόλαια τους  και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, που καλούνται πλέον ως ανάδοχοι να προστατέψουν, να αναδείξουν και να προβάλλουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ