25.5.2017 13:35

Αβδελιώδης σκηνοθετεί Ιωάννα Παππά

Πιστός εραστής της ελληνικής γλώσσας ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για μια ακόμη φορά Γεώργιο Βιζυηνό, ενθουσιάζοντας και πάλι το σταθερό κοινό του.

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία του έργου του Βιζυηνού «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον».

Το σπουδαίο και διαχρονικό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που ξαφνιάζει και ενθουσιάζει κάθε φορά το κοινό κάθε ηλικίας, έχει ανέβει στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις, επί της οδού Ιάκχου 19 στο Γκάζι,  από την Παρασκευή 12 Μαΐου, και θα παρουσιάζεται ως Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαΐου. Η παράσταση των 70΄ ξεκινά σήμερα και Σάββατο στις 21:00 και την Κυριακή στις 20:00.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν σε ηλικία δέκα χρόνων δούλεψε παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράπτη στην Κωνσταντινούπολη. Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός εξάπτει τη φαντασία, τις επιθυμίες και τους φόβους του κι έχει ως αποτέλεσμα μια αφήγηση που συνδυάζει τον συναρπαστικό ρεαλισμό με τον ποιητικό στοχασμό.

Με μια αριστουργηματική ερμηνεία, η Ιωάννα Παππά ξεδίπλωσε όλο της το υποκριτικό ταλέντο, αλλά και με την πειθαρχία που την διακρίνει σαν καλλιτέχνη, ανέδειξε, κάτω από τη διδασκαλία του Χιώτη σκηνοθέτη, τον πλούτο της γλώσσας του Βιζυηνού, αυτής της ιδιάζουσας καθαρεύουσας με στοιχεία ντοπιολαλιάς, τόσο γοητευτικής και τόσο σύνθετης συνάμα.

Στοιχεία της παράστασης

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ γενική είσοδος, με 10 € στην προπώληση και ομοιως μειωμένη για ανέργους, φοιτητές, άτομα άνω των 65 και ΑΜΕΑ.

Η παραγωγή με την ολοκλήρωση των παραστάσεων στην Αθήνα θα περιοδεύσει στην ελληνική περιφέρεια και βεβαίως ο σκηνοθέτης δεν θα στερήσει από το θεατρόφιλο κοινό της γενέτειράς του Χίου την εξαιρετική αυτή θεατρική δουλειά με τη σφραγίδα του και τη σφραγίδα ερμηνείας της Ιωάννας Παππά.

 Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, φωτισμοί, σκηνοθεσία ανήκουν φυσικά στο Δήμο Αβδελιώδη, η ερμηνεία στην Ιωάννα Παππά, τα κοστούμια στον Αριστείδη Πατσόγλου, η μουσική είναι του Βαγγέλη  Γιαννάκη, στο live πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης, η διεύθυνση παραγωγής ανήκει στην Αθηνά Ζώτου και τέλος η παραγωγή στην Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου.

                                                                              Γ.Ρ. ΞΑΝΘΑΚΗΣ

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ