7.10.2022 13:57

«Τεράστιες οι ευθύνες της Τουρκίας για τις τραγωδίες στο Αιγαίο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευθύνες στην Τουρκία για τα συνεχή πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο, επέρριψε ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο σημερινών του δηλώσεων.

Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι η Τουρκία στέλνει στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, μη διστάζοντας να τους επιβιβάσει σε ακατάλληλα σκάφη. Παράλληλα ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει ένα νέο μεταναστευτικό σύμφωνο στη βάση της ισόποσης κατανομής των βαρών και των ευθυνών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Η τραγική εξέλιξη των δύο ναυαγίων είναι μία ακόμα σελίδα στο μεγάλο βιβλίο που λέγεται τραγωδία στο Αιγαίο και στην οποία τραγωδία οι ευθύνες της γείτονας χώρας, της Τουρκίας δηλαδή, είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Διώχνει ανθρώπους σε μανιασμένες θάλασσες σε σαπάκια, στέλνοντας τους στην κυριολεξία στο θάνατο.

Απέναντι σε αυτή την άθλια τακτική η χώρα μας οφείλει να κατανοήσει και κυρίως η πολιτική ηγεσία ότι, η διαφορά που έχουμε απέναντι στην Τουρκία στο ζήτημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού δεν είναι μία ελληνοτουρκική διαφορά την οποία προσπαθούμε να διευθετήσουμε σε διμερές επίπεδο αλλά είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολεί τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και στο συγκεκριμένο θέμα η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στη διαχείριση μεταναστευτικού και προσφυγικού.

Η κοινή δήλωση η οποία είχε υπογραφεί αυτή τη στιγμή de facto έχει καταρρεύσει με κύρια ευθύνη της Τουρκίας.

Επομένως θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο σύμφωνο για το μεταναστευτικό με βάση τις αρχές της δίκαιης κατανομής των ευθυνών σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα Θα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί τη λεγόμενη «ασπίδα» της Ευρώπης.

Η Ελλάδα οφείλει να συμμετέχει σε μία ισόποση κατανομή βαρών και ευθυνών απέναντι στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος», ανέφερε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ