10.5.2024 15:42

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Mediterra και Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Κέντρο Έρευνας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Τούμπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Γιάννη Μανδάλα. Σε συζήτηση που είχε ο Πρωθυπουργός με μαστιχοπαραγωγούς μέλη της Ένωσης σημείωσε:

«Χαίρομαι που βλέπω εδώ τον πολύ μεγάλο πλούτο της ελληνικής γης. Η μαστίχα φαίνεται να είναι ένα προϊόν το οποίο συνέχεια έχει αυτή τη δυνατότητα να γεννά νέες ιδέες, νέα προϊόντα και νέες καινοτομίες.

Θέλω να σας συγχαρώ γι’ αυτό το οποίο κάνετε, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι γύρω από το Κέντρο αναπτύσσεται και ένα οικοσύστημα εταιρειών που η κάθε μία μπορεί να έρθει με τη δική της καινούργια ιδέα και εφόσον αυτή τελεσφορήσει να τη μετατρέψει σε προϊόν και μετά, αξιοποιώντας αυτό το παγκοσμίως αναγνωρισμένο brand της μαστίχας, να κατακτήσει όχι μόνο την εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές.

Χαίρομαι, πράγματι, που και παραδοσιακοί παραγωγοί, με πρώτη την ίδια την Ένωση, αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία της επένδυσης στην έρευνα και στην καινοτομία, όπως  ακριβώς κάνετε εδώ. Οπότε να ευχηθώ καλή επιτυχία. Εάν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι με οποιονδήποτε τρόπο, θα το κάνουμε, αν και αντιλαμβάνομαι ότι τα θεμέλια έχουν ήδη μπει, αν κρίνω τουλάχιστον από το πόσα διαφορετικά προϊόντα με βάση τη μαστίχα βλέπω πια να κυκλοφορούν».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ