20.5.2021 13:11

Στη Βουλή τα υγειονομικά προβλήματα της Αμανής μέσω του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφορικά με τα προβλήματα υγειονομικής και εμβολιαστικής κάλυψης  που αντιμετωπίζει η Βολισσός και τα υπόλοιπα χωριά της Αμανής, όπως και πολλές άλλες περιοχές ανά τη νησιωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Α. Μιχαηλίδης επισημαίνει σοβαρές αδυναμίες στην έως σήμερα εξέλιξη του εμβολιασμού στα νησιά, μεταξύ άλλων λόγω του περιορισμένου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων αλλά και της περιορισμένης, ως φαίνεται, ενεργοποίησης των Κινητών Μονάδων Υγείας οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων και απομακρυσμένων νησιωτικών οικισμών.

Η περίπτωση της Βολισσού είναι ενδεικτική, καθώς το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην περιοχή δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι – σε μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένοι – κάτοικοι της περιοχής να καλόυνται να διανύσουν απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων.

Τα προβλήματα στον εμβολιασμό αθροίζονται στις γνωστές, καίριες ελλείψεις που αντιμετωπίζει στη στελέχωσή του το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Βολισσού, καθώς και στην εξοργιστική καθυστέρηση στην επίλυση του ζητήματος με τον οδηγό του ασθενοφόρου που εδρεύει στην περιοχή.

Βάσει των ανωτέρω, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης απευθύνει στον Υπουργό Υγείας ερωτήματα αναφορικά με:

  • Τις ενέργειες που έλαβε το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών Αιγαίου και Ιονίου·
  • Το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών, σε σχέση και με το αντίστοιχο πανελλαδικό ποσοστό·
  • Το κατά πόσον έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους κατοίκους μικρών νησιών και απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών στο πλαίσιο της πρόσφατα ανακοινωθείσας επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία»
  • Το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης τουΠολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Βολισσού και να επιλύσει το ζήτημα της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ