26.8.2021 14:36

ΣΕΣΝΟΧ: «Η Κυβέρνηση στρέφει την κοινωνία εναντίον των υγειονομικών»

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν υγειονομικοί το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου Χίου, όπου διατράνωσαν την αντίθεση τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Αφορμή της σημερινής συγκέντρωσης στάθηκε η Πανελλαδική Κινητοποίηση που διενήργησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Ιδιαίτερα προβληματισμένο φαίνεται να είναι το ιατρικό προσωπικό που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί καθώς αναμένεται να τεθεί από 1η Σεπτέμβρη σε διαθεσιμότητα.

Έτσι, αναφερόμενος στον φόβο που αισθάνονται οι συνολικά 15 ιατροί και υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γ. Λαμπαδοχυτός δήλωσε:

«Εμείς σαν σωματείο είχαμε ταχθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού όχι όμως του εξαναγκαστικού και της περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Για την αύξηση του ιικού φορτίου τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον κ. Λαμπαδοχυτό δεν ευθύνεται η μερίδα αυτή των υγειονομικών.

Παράλληλα τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν τήρησε μέτρα τόσο για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού στα Νοσοκομεία όσο και για την θωράκιση του ίδιου του νησιού την περίοδο του καλοκαιριού.

Για προσπάθεια της Κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνία εναντίον τον υγειονομικών έκανε λόγο ο ίδιος καθώς η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

Την ίδια ανησυχία εκφράζει το ΣΕΣΝΟΧ και για την αναστολή των αδειών των υγειονομικών καθώς η Κυβέρνηση δεν φρόντισε όπως δήλωσε ο κ. Λαμπαδοχυτός να καλύψει το κενό που θα προκύψει:

«Για ποιο λόγο να ανασταλθούν οι άδειες των υγειονομικών; Από την στιγμή που είχαν υποσχεθεί ότι θα προσλάβουν ίσο αριθμό με αυτούς που θα έβγαιναν σε διαθεσιμότητα;».

Αίτημα τους παραμένει η Κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της έξαρσης της πανδημίας, με στόχο την μείωση του ιικού φορτίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση της Μ. Σαραντινίδου για την έλλειψη λήψης μέτρων όπως για παράδειγμα σε χώρους λατρείας:

«Το ίδιο μέτρο που έβαλε η Κυβέρνηση σε εμάς… στις εκκλησίες γιατί δεν τολμάει το κάνει;, Στις εκκλησίες δεν υπάρχουν μέτρα για την είσοδο σε αυτές μόνο εμβολιασμένων».

Λ.Α.Σ. Βορείου Αιγαίου: «Ανοχύρωτο το Νοσοκομείο»

Την συμπαράσταση τους προς την διεκδίκηση των αιτημάτων τους έδειξαν με την παρουσία του, ο Πρόεδρος Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, Γ. Αμπαζής:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει να απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους τους συμπατριώτες αλλά και την νεολαία του νησιού ότι το Νοσοκομείο μας είναι ανοχύρωτο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η όξυνση των προβλημάτων στο Νοσοκομείο... Εμείς σαν Περιφερειακή παράταξη θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο ακριτικό μας νησί».

Παρόν ήταν και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ το οποίο εκπροσώπησε  ο Π. Νικήτας:

«Εκφράζουμε την αντίθεση μας και καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης. Επίσης καταγγέλλουμε την μεθόδευση να μετατρέψει το δικαίωμα στον εμβολιασμό σε ένα όπλο επίθεσης κατά των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία».

Τέλος όπως αναφέρουν και με ανακοίνωση τους, το ΣΕΣΝΟΧ διεκδικεί τα παρακάτω:

“-Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων υγείας και πρόνοιας και όλου του πληθυσμού. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

-Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Εδώ & τώρα ΕΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

-Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά με αλληλεγγύη - δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά και στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε στο σωματείο μας οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης και εξαναγκασμού απ’ όπου κι αν προέρχεται.  Δεν θα διευκολύνουμε την επιβολή ποινών στους υγειονομικούς που έδωσαν και δίνουν τον διπλό αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας όλου του λαού και την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.  Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.

-Να χρηματοδοτηθεί τώρα το νοσοκομείο της Χίου και να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες  σε προσλήψεις όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

-Να στελεχωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού ,να  σταματήσει η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου μέσα  στο νοσοκομείο.

-O έλεγχος των πιστοποιητικών για τον εμβολιασμό μας και τη νόσηση  είναι ευθύνη, καθήκον και αρμοδιότητα αποκλειστικά των ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

-Λέμε ΝΑΙ στον καθολικό Εμβολιασμό, ΟΧΙ στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, τους διαχωρισμούς, τις απειλές για άδειες άνευ αποδοχών και τις  απολύσεις εργαζομένων.  Δεν περισσεύει κανείς στο ΕΣΥ”.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ