Πολιτική

4/5/18 13:15

τελ. ενημ.: 4/5/18 13:24

Προβληματισμένα επιστρέφουν από τη Μυτιλήνη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Θεώρησαν την παρουσία της Χίου στο αναπτυξιακό συνέδριο απόλυτα υποβαθμισμένη | Εξετάζουν το ενδεχόμενο επιστολής διαμαρτυρίας

Με εμφανή απογοήτευση επιστρέφουν από τη Μυτιλήνη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου που συμμετείχαν στις 2ήμερες εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργάνωσε η Κυβέρνηση στο γειτονικό νησί.

Τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν με την εντύπωση ότι η εκπροσώπηση και η παρουσία της Χίου σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου αλλά και κατά την κεντρική εκδήλωση παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ήταν σαφώς υποβαθμισμένη σε σχέση με τη Λέσβο, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που δίνονταν η εντύπωση στους συμμετέχοντες ότι πρόκειται για αναπτυξιακό συνέδριο που αφορούσε αποκλειστικά την έδρα της Περιφέρειας στο Βόρειο Αιγαίο.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδήγησε εκτός των άλλων το γεγονός ότι στο σύνολό τους οι εξαγγελίες αφορούσαν το γειτονικό νησί και ότι τα ονόματα της Χίου και της Σάμου ακούγονταν μόνο όταν υπήρχαν γενικόλογες αναφορές για αναπτυξιακές πολιτικές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Εξίσου ατυχή κρίνουν και την πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού να πληροφορήσει λαθεμένα τον Πρωθυπουργό για την τουριστική εικόνα της Χίου, κάτι που τελικά εξέθεσε τον Αλέξη Τσίπρα στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά στη Χίο όπου ο Ευρωπαίος τουρίστας εντοπίζεται πλέον με τα κιάλια.

Επιστολή διαμαρτυρίας (;)

Το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ Χίου και στα μέλη του αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι κανείς δεν θέλησε να σχολιάσει δημόσια την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη αλλά και το διήμερο των εργασιών.

«Με άλλες προοπτικές ξεκίνησε αυτό το συνέδριο, άλλα είχαμε συνεννοηθεί και πει πριν ξεκινήσει και άλλα έγιναν εν τέλει», αρκέστηκαν να πουν στον «π», αποκαλύπτοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνταξης επιστολής διαμαρτυρίας προς τα εσωτερικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για το  Βατερλό της Χίου στο αναπτυξιακό συνέδριο.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση