1.3.2022 15:49

Ο Δήμος Χίου αναμένει να «λάμψει η αλήθεια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσωρινής διαταγής του Υπουργείου Μετανάστευσης κατά του Δήμου

Ένα διήμερο δικαστικών διαμαχών μεταξύ Δήμου Χίου και Υπουργείου Μετανάστευσης, ξεκίνησε σήμερα, με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσωρινής διαταγής -στο Ειρηνοδικείο Χίου- για τα εμπόδια στην είσοδο μηχανημάτων προς την περιοχή που υποστηρίζει ότι ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Ο «π» βρέθηκε στην είσοδο του Ειρηνοδικείου, μετά την σχεδόν δίωρη εκδίκαση κατά την οποία κατατέθηκαν στην αρμόδια Ειρηνοδίκη έγγραφα και από τις δυο πλευρές.

Από την πλευρά του, το Ελληνικό Δημόσιο, ισχυρίστηκε ότι ο δρόμος προς το Θόλος είναι κοινόχρηστός και απαγορεύεται ο Δήμος να εμποδίζει τη διέλευση της αναδόχου εταιρίας. Ο Δήμος Χίου ωστόσο επεδίωξε  να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Δημοσίου καταθέτοντας έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι είναι δίοδος, η οποία υπάρχει μέσα στην ιδιοκτησία του Δήμου, για να εξυπηρετεί τον ίδιο το Δήμο και τους μισθωτές του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης, "παρών" ήταν και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου υπερασπιζόμενος την πλευρά του Δήμου Χίου.

Μετά το πέρας της εκδίκασης, η Δικηγόρος του Δήμου Χίου, Αναστασία Καρατζά, ανέφερε, ότι ο Δήμος Χίου αποδεικνύει όπως δήλωσε, «περίτρανα» ότι το ακίνητο στην περιοχή του Θόλους ανήκει στο Δήμο Χίου:

«Το ακίνητο στο Θόλος μας ανήκει κατά κυριότητα και θεωρούμε ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και αυτό θα αποδειχθεί. Αναμένουμε με σεβασμό και ελπίδα όμως την απόφαση του Δικαστηρίου».

Στην εκδίκαση "παρών" ήταν και ως εκπρόσωπος του Δήμου Χίου, Κώστας Βεργίνας, ο οποίος σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για ένα «πολύ καλό κλίμα» λέγοντας ότι, η Ειρηνοδίκης χειρίστηκε την υπόθεση ισότιμα καθώς δόθηκε χρόνος και από τις δυο πλευρές να αναπτύξουν και να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. 

Πλέον η Ειρηνοδίκης, με την κατάθεση όλων των στοιχειών τόσο από την πλευρά του Δήμου Χίου όσο και του Ελληνικού Δημοσίου θα αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ.Βεργίνα οι καταθέσεις και οι ισχυρισμοί του Δήμου Χίου επαρκούν προκειμένου να δικαιωθεί:

«Έχουν προσκομιστεί έγγραφα, στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες εκτιμώ ότι απέδειξαν τους ισχυρισμούς του Δήμου. Από εκεί και πέρα, μένει να δούμε πως θα εκτιμήσει το Δικαστήριο τα στοιχεία και σε τι απόφαση θα καταλήξει όσον αναφορά αυτό το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ