26.3.2024 12:31

Νέα παράταση για το Δικαστικό Μέγαρο Χίου μέχρι τον Μάρτιο του 2025 (video- pics)

"Τελευταία επιλογή για την κυβέρνηση η έκπτωση αναδόχου", η δήλωση του Νίκου Ταχιάου

Νέα παράταση στο έργο της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου της Χίου, έδωσε το Υπουργείο Υποδομών, με επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του έργου το πρωί της Τρίτης.

Ο κ.  Ταχιάος, αναγνώρισε ότι όντως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με το έργο, το οποίο όμως δεν οφείλεται στο Υπουργείο αλλά στον ίδιο τον εργολάβο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα πιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, αφού το πρώτο που δόθηκε και προέβλεπε την παράδοση του έργου μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2024, διαβεβαιώνοντας ότι το έργο θα παραδοθεί στον δικαστικό κόσμο της Χίου μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί σε περίπτωση που η εργολαβία δεν προχωρήσει ικανοποιητικά, λέγοντας όμως ότι το μέτρο της έκπτωσης του εργολάβου είναι η τελευταία επιλογή αφού σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

«Επιτέλους να παραδοθεί το έργο»

Στον αντίποδα, τόσο η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα όσο και  η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πρωτοδικείο Χίου Ξένια Παπουρτζή εστίασαν στην αναγκαιότητα της παράδοσης του νέου δικαστικού μεγάρου, επισημαίνοντας την ακαταλληλότητα του υφιστάμενου κτιρίου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες απονομής Δικαιοσύνης στο νησί.

Μάλιστα η Ανθίππη Ζαννάρα, επεσήμανε εκτός των άλλων και τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο νέο κτίριο και στον νέο δικαστικό χάρτη που προωθεί η Κυβέρνηση, λέγοντας ότι η μη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της Χίου εξαρτάται άμεσα και από το κτιριολογικό ζήτημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ