12.10.2021 14:16

«Ναι στη χρηματοδότηση του Master Plan του λιμένα της Χίου αρκεί να υπάρχει σωστός σχεδιασμός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντική πρόοδος και για τη δημιουργία Σχολής Σωστικών Μέσων

Στα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα από το Υπ. Ναυτιλίας για τη χρηματοδότηση του Master Plan του κεντρικού λιμένα της Χίου αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Ο κ. Κουτουλάκης επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο βασικά προγράμματα χρηματοδότησης νησιωτικών λιμένων, ένα από το Υπ. Ναυτιλίας με 175 εκ. ευρώ και ένα μέσω του προγράμματος «Νέαρχος» με προϋπολογισμό 500 εκ. ευρώ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, το Master Plan του Λιμένα της Χίου δεν αφορά μόνο στο σκέλος της χρηματοδότησης, αλλά την πραγματική χρήση του κεντρικού λιμένα, αφενός σε σχέση με την πόλη της Χίου, αφετέρου ως προς τη συνύπαρξή του με τη δυτική πύλη του Λιμένα των Μεστών.

«Το Master Plan έρχεται να αντιμετωπίσει στον πραγματικό χώρο τον σχεδιασμό μας. Πρέπει να δούμε πρώτα και κύρια τη σχέση του λιμένα με την πόλη της Χίου αλλά και σε συνδυασμό με τα Μεστά», ανέφερε ο ίδιος.

Προχωρά η σχολή Σωστικών Μέσων

Ο κ. Κουτουλάκης, στο πλαίσιο των δηλώσεών του αναφέρθηκε στη σχολή Σωστικών Μέσω σημειώνοντας ότι έχουν γίνει οι ενέργειες για την απόκτηση εξοπλισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη σχολή θα συμβάλλει σημαντικά στη ναυτική εκπαίδευση και θα δημιουργήσει μία θετική κινητικότητα τόσο για τις Οινούσσες όσο και για τη Χίο.

Τέλος αναφερόμενος στον λιμένα των Οινουσσών, επεσήμανε ότι το Υπ. Ναυτιλίας αντιμετώπισε εξ αρχής το θέμα της σπηλαίωσης, κάνοντας λόγο για μία κατάσταση που παρατηρείται συνεχώς στα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου εξαιτίας της πρόσδεσης μεγάλων πλοίων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ