9.5.2018 18:20

«Να σταματήσει να καταπατάται η απόφαση του Σ.τ.Ε.»

Να κατατεθεί μήνυση κατά της διοίκησης της ΒΙ.ΑΛ. ζητά από τον Δήμο η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου επιτέλους να εφαρμοστεί η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει ανώτατο αριθμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. ζητά από τον Δήμο Χίου με επιστολή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα που υπογράφουν οι Γιώργος Καλλέργης και Γιώργος Αγιωργούσης.

Σε αυτή σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι: «η προσωρινή διαταγή του ανώτατου δικαστηρίου της Χώρας μας φαίνεται ότι έχει παραπεμφθεί στα παλαιότερα των υποδημάτων των υπευθύνων της λειτουργία του ΚΥΤ. Παρά το γεγονός ότι η νέα Διευθύντρια του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, Βασιλική Δανού, σπεύδει ασμένως να μας ενημερώσει ότι ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν, στη ΒΙΑΛ δεν υπερβαίνει τα 1270 ( βλπ. http://www.alithia.gr/politiki/1270-stin-proin-vial-kai-oi-neoeiserhomenoi-ektos-kentroy-meta-tin-katagrafi ), τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων Μετανάστευση και Ασύλου καθημερινά την διαψεύδουν, αφού την ίδια στιγμή ανεβάζουν τον αριθμό στα 1.625 άτομα και πάντως τα στοιχεία που δίνει από την επομένη της έκδοσης της προσωρινής διαταγής μέχρι σήμερα ( 6/5/2018 ) δείχνουν ότι ουδέποτε ο αριθμός υπήρξε μέσα στα επιτρεπόμενα όρια».

Αρνούνται την καταμέτρηση

Στην ίδια επιστολή η Παγχιακή Επιτροπή σημειώνει ότι τόσο η διοικήτρια της ΒΙ.ΑΛ. όσο και το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής αρνούνται την σύσταση επιτροπής και τον έλεγχο από το Δήμο Χίου σχετικά με το αν τηρούνται οι όροι που θέτει η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ και δεν επιτρέπουν την είσοδο εκπροσώπων του Δήμου στη ΒΙΑΛ.

«Ο Δήμος Χίου επιβάλλεται πλέον να προβεί σε καταγγελία προς τα αρμόδια όργανα και κυρίως προς την κα. Εισαγγελέα Χίου της παράνομης αυτής πράξης ζητώντας την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, προκειμένου να προστατέψει το κύρος του από την απαξίωση που επιδεικνύει προς αυτόν η κυβέρνηση και οι διορισμένοι από αυτήν διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και να ζητήσει την εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη Χώρα», αναφέρει.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για το αίτημα της Παγχιακής Επιτροπής λέγοντας ότι έχει μεταβιβάσει την επιστολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να υπάρξει εισήγηση επί του θέματος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ