29.11.2022 13:28

«Μοναδική διέξοδος στα τραγικά αδιέξοδα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εκλογές» - Βίντεο

«Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος- Όλα δείχνουν ότι η Χίος θα διατηρήσει τη δεύτερη έδρα», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την προσωπική του εκτίμηση ότι οι εκλογές θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και σίγουρα νωρίτερα από την άνοιξη, κατέθεσε μέσα από συνέντευξή του στον «Π» ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφερόμενος στα σενάρια περί προσφυγής στην κάλπη.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κοινωνία με τις επιλογές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα «όχι μόνο για τα την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει ευρύτατα στρώματα του ελληνικού λαού αλλά και με όλο αυτό το περιρρέον τοξικό κλίμα που έχει δημιουργήσει και το οποίο εμείς το χαρακτηρίζουμε με δυο λέξεις ως έλλειμμα Δημοκρατίας».

Ο κ. Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε μία περίοδο του πολιτικού βίου της νεότερης ιστορίας η οποία θυμίζει εποχές εξαιρετικά προβληματικές για τη λειτουργία των θεσμών, για την απόκρυψη από το δημόσιο λόγο στοιχείων, όπως είναι το θέμα των υποκλοπών.

«Θεωρώ λοιπόν ότι από τη μία είναι ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές και από την άλλη πιστεύω ότι είναι και η μόνη διέξοδος από τα τραγικά αδιέξοδα που έχει οδηγήσει την χώρα αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης», ανέφερε.

Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν θα είναι υποψήφιος, ο ίδιος ανέφερε ότι βάσει των καταστατικών κειμένων αλλά και των εγκυκλίων του ΣΥΡΙΖΑ οι εν ενεργεία βουλευτές, εάν δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, είναι υποψήφιοι βουλευτές.

«Εγώ θέτω τη διαθεσιμότητα μου, βεβαίως, μετά από απόφαση των οργάνων μας, της Νομαρχιακής μας επιτροπής, της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, στη διάθεση του κόμματος μας και θεωρώ ότι θα είμαι υποψήφιος», δήλωσε.

Ως προς τα σενάρια περί μονοεδρικής Χίου, ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε ότι όλες οι εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Χίος θα διατηρήσει τη δεύτερη έδρας της.

«Πρέπει να εξηγήσουμε ότι η κατανομή των εδρών γίνεται με βάση τους εγγεγραμμένους στα δημοτολόγια και όχι με βάση τον αριθμό του πληθυσμού που καταγράφεται σε ένα νόμο. Να το πούμε απλά, βάσει όσων ψηφίζουν στο συγκεκριμένο νόμο. Εμείς δεν έχουμε εικόνα τέτοια που να δηλώνει μία συρρίκνωση αυτού του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι ψηφίζουν στη Χίο και που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Ως εκ τούτου η εκτίμηση μας είναι ότι η Χίος θα παραμείνει διεδρική» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ