9.6.2024 23:19

Μιχάλης Παρλαμάς: «Ανάγκη για ενίσχυση της συλλογικότητας και ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς»

Στη ζωντανή εκπομπή του Politischios.gr και της Πατρίδας, ο Μιχάλης Παρλάμας, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε τα εκλογικά αποτελέσματα και την πολιτική κατάσταση, τονίζοντας την ανάγκη για ανασύνταξη και ενίσχυση της συλλογικότητας στην κεντροαριστερά.

Εκλογικά Αποτελέσματα και Αναλύσεις

Ο κ. Παρλάμας επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία υπέστη σημαντική πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του κατά δύο μονάδες. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η συνολική μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά είναι ανησυχητική και χρειάζεται προσεκτική ανάλυση.

Ψήφος Διαμαρτυρίας και Αποχή

Αναφερόμενος στην ψήφο διαμαρτυρίας, ο κ. Παρλάμας υπογράμμισε ότι αυτή δεν έχει ιδεολογικό χαρακτήρα αλλά προέρχεται από την απογοήτευση των πολιτών. Εξήγησε ότι η ψήφος προς τα δεξιά κόμματα είναι αποτέλεσμα της γενικής απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα και της υψηλής αποχής, που έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ενίσχυση της Κεντροαριστεράς

Ο κ. Παρλάμας τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση της κεντροαριστεράς μέσω μιας προγραμματικής συμφωνίας βάσης. Υπογράμμισε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει σε επίπεδο κοινωνίας και όχι κορυφής, και ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτάσεων για την επόμενη ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ