20.11.2019 12:57

Μέχρι αρχές καλοκαιριού η «νέα ΒΙ.ΑΛ.» των 5000+ ατόμων στη βόρεια Χίο

Στην ταχύτατη υλοποίηση της εξαγγελίας του νέου ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ στη Χίο, χωρητικότητας 5.000 ατόμων προχωρά η Κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή το πρωί της Τετάρτης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Politischios.gr ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της δημιουργίας νέου ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ από το Πάσχα μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, μεταφέροντας τη βεβαιότητα ότι μόλις ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι νέες δομές θα κλείσει οριστικά και η ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Μέχρι στιγμής η δημοτική έκταση του Πιτυούς συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αφού τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα θα εξειδικευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν στον «π» ότι ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις ο σχεδιασμός θα προχωρήσει άμεσα.

Μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά στην αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ., με στόχο ο συνολικός αριθμός των διαμενόντων να μειωθεί δραστικά, κάτι που θα επιτρέψει την ομαλή έναρξη λειτουργίας των νέων δομών.

Με αυτά ως δεδομένα, το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι του Πιτυούς οδηγούνται σε λαϊκή συνέλευση ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από τον Δήμο Χίου, πέρα από τη δήλωση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη ότι μόλις ενημερωθεί επίσημα θα οδηγήσει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που θα αποφασίσει αν θα παραχωρήσει την δημοτική έκταση ή όχι.

Επί του παρόντος πάντως, διαφαίνεται δυσκολία έγκρισης απόφασης για παραχώρηση της δημοτικής έκτασης με την πλειοψηφία των αντιπολιτεύσεων να διάκεινται αρνητικά απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ