7.3.2023 12:29

Χωρίς καμία συναίνεση η μετατροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε πειραματικό - Βίντεο

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως Αναφορά τις επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, 107 γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, σχετικά με την απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου να προτείνει τη μετατροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε Πειραματικό.

   Πέρα από τις ενστάσεις για τη γενικότερη πολιτική σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας, ειδικά όπως αυτή εφαρμόζεται από την παρούσα κυβέρνηση, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της πιθανής αυτής μετατροπής στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και κυρίως για το γεγονός ότι αυτή η πρόταση μετατροπής γίνεται, σε αντίθεση με τα υπεσχημένα, χωρίς τη συναίνεση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, κατά παρέκκλιση της ίδιας της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. 15744/Δ6 (ΦΕΚ 705/Β ́/10-2-23).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ