7.2.2024 19:16

Ερώτηση Μηταράκη για την Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες

Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης σχετικά με το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, τα επιμέρους βήματα, τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό και τις πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συνολικού έργου για τη δημιουργία Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες.

Όπως επισημαίνει και στην ερώτησή του ο κ. Μηταράκης, «Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για το ακριτικό νησί των Οινουσσών η δημιουργία Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων. Ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ολοκληρώσει τις προδιαγραφές και τις επιλογές για τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Όμως εκκρεμεί ακόμη πλήθος βημάτων, όπως ο αναλυτικός προϋπολογισμός, η εξεύρεση της χρηματοδότησης (πιθανώς) από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, η διενέργεια των απαιτούμενων διαγωνισμών, η στελέχωση της Σχολής κλπ»

Αναφορικά με το έργο, ο κ. Μηταράκης ρωτάει τα εξής:

1. Ποιο είναι το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα με αναφορά στα επιμέρους βήματα για τη σύσταση και τη δημιουργία της Σχολής;
2. Ποιος είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός και οι πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συνολικού έργου ανά φάση (κατασκευή, εξοπλισμός, λοιπά);

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ