9.3.2023 13:54

Ερώτηση με πρωτοβουλία Α. Μιχαηλίδη για τις εγγραφές και διαγραφές πλοίων στο Ελληνικό Νηολόγιο

Ακριβή στοιχεία για τα πλοία υπό ελληνική σημαία ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 23 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η προσέλκυση πλοίων στο Ελληνικό Νηολόγιο αποτελεί πάγια στόχευση των κατά καιρούς κυβερνήσεων. Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης έχει επανειλημμένα αναφερθεί το τελευταίο διάστημα στην «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» του εθνικού νηολογίου κατά την τελευταία διετία, αναφέροντας και συγκεκριμένα ποσοστά αύξησης των εγγραφών ποντοπόρων πλοίων.

Δεν αναφέρθηκε, όμως, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ούτε εν γένει έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τον αριθμό διαγραφών πλοίων από το Ελληνικό Νηολόγιο. Χωρίς αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να διαμορφωθεί σαφής εικόνα για την τελική, «καθαρή» θέση του εθνικού νηολογίου κατά τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να τους απαντήσει, καταθέτοντας μάλιστα αναλυτικά στοιχεία των υπηρεσιών (Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων) για τις εγγραφές και διαγραφές των πλοίων, συνολικά και ειδικές κατηγορίες αυτών, στο Ελληνικό Νηολόγιο για κάθε έτος ξεχωριστά από το 2019 και έπειτα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ