7.3.2023 13:50

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για στελέχωση Υπηρεσίας του Υπ. Πολιτισμού στο Β. Αιγαίο που εμπλέκεται στον έλεγχο σεισμόπληκτων κτιρίων

Ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις στη στελέχωση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου (ΥΝΜΤΕΒΑ) κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση συνυπογράφεται και από την τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο βεβαρημένο έργο της Υπηρεσίας έχουν τα τελευταία χρόνια προστεθεί εργασίες που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των σεισμόπληκτων κτιρίων από το σεισμό στη Σάμο, αλλά και από τον προηγούμενο σεισμό στη Βρίσα. Ήδη υποστελεχωμένη, η Υπηρεσία αδυνατεί να ανταποκριθεί με ικανοποιητικά στις απαιτήσεις αυτές, κάτι που επιδεινώνει το έργο της αποκατάστασης και επιτείνει αισθήματα παραμέλησης και θυμού μεταξύ των σεισμοπλήκτων νοικοκυριών.

Παρά το ότι η ηγεσία του Υπουργείου αποδέχτηκε το αίτημα της Υπηρεσίας για έκτακτη ενίσχυσή της με τέσσερις Μηχανικούς, δεν φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί καμία από τις άλλες αναγκαίες διαδικασίες και εγκρίσεις προκειμένου να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις αυτές.

Επί των δεδομένων αυτών, λοιπόν, και επειδή το έργο του ελέγχου και αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων της Σάμου έχει με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης, καθυστερήσει υπέρμετρα, οι δύο βουλευτές ζητούν ενημέρωση για τους λόγους των καθυστερήσεων και την ημερομηνία προκήρυξης των απολύτως απαραίτητων θέσεων Μηχανικών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ