27.5.2022 14:31

Διήμερη επίσκεψη Α. Μιχαηλίδη στη Σάμο και συναντήσεις με φορείς και υπηρεσίες του νησιού

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη στη Σάμο.

Πραγματοποιήθηκε από κοινού με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη επίσκεψη στην κλειστή ελεγχόμενη δομή προσφύγων στη θέση Ζερβού, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της. Διαπιστώθηκε, εκτός των άλλων, η έλλειψη μόνιμου γιατρού, ζήτημα που δημιουργεί προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο υγειονομικό δυναμικό του νησιού.

Πραγματοποίησαν, επίσης, συνάντηση με τους εθελοντές πυροσβέστες του νησιού και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα πιστοποίησής τους που δημιουργεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, ενημερώθηκαν για τη σοβαρή δραστηριότητα που αναπτύσσει ως συνεταιριστική επιχείρηση, αλλά και για την ανάγκη συνδρομής από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει ζητήματα διαχείρισης του στελεχιακού δυναμικού της.

Την επομένη ο Α. Μιχαηλίδης επισκέφτηκε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη Σάμο, όπου διαπίστωσε την άμεση ανάγκη επισκευής των ιστορικών εγκαταστάσεων του φορέα, καθώς και την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας, η οποία αντιμετωπίζει επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις στελεχών της.

Πραγματοποίησε, εν συνεχεία, συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη και τους Δημάρχους Ανατολικής Σάμου και Φούρνων Κορσεών κ. Στάντζο και κ. Καρύδη. Από τους επικεφαλής της αυτοδιοίκησης του νομού ενημερώθηκε για τα έργα στο νησιά, αλλά και τις σοβαρές καθυστερήσεις που προκαλεί η υποστελέχωση της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη διεκπεραίωση αιτημάτων αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες (οφθαλμιάτρου, γαστρεντερολόγου, δερματολόγου) και η οριακή λειτουργία της υποστελεχωμένης νοσηλευτικής υπηρεσίας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων.

Ο Α. Μιχαηλίδης θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών μέσω και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και θα ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση για την επίλυσή τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ