7.8.2023 17:00

Αστειότητες Καιρίδη με μπόλικη δόση ασάφειας και γενικολογίας – Βίντεο

«Υπάρχουν περιοχές που ζητούν μεγαλύτερες δομές», είπε από τη Χίο ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης – Εμμένουμε στον δικαστικό αγώνα για το Θόλος, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης

Θα μπορούσε να αποτελέσει άνετα μία κλασσική πολιτική φιγούρα, αδιάφορη για τα νησιά, δείγμα του political correct λόγου χωρίς όμως καμία πρακτική εφαρμογή επί του πεδίου, αν δεν ήταν ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αρχής γενομένης από τη Χίο και κομίζοντας… το απόλυτο τίποτα.

Ο νέος Υπουργός, ξεκίνησε την περιοδεία του από τη ΒΙ.ΑΛ., μετέβη στο Θόλος – από το οποίο πέρασε 2-3 φορές επισκεπτόμενος φίλους του στα Καρδάμυλα- για να καταλήξει στον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, το μεσημέρι της Δευτέρας όπου με χαμόγελο και αισιοδοξία, ανακοίνωσε ότι… δεν αλλάζει τίποτα.

Και τούτο διότι, ο νέος Υπουργός δεν απάντησε επί της ουσίας τίποτα για το Θόλος, τίποτα για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις οποίες – ευτυχώς δήλωσε ενήμερος-, προβάλλοντας όμως την αναπτυξιακή διάσταση του μεταναστευτικού, φθάνοντας μέχρι του τραγελαφικού σημείου να υποστηρίξει ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχουν περιοχές όπου τον παρακαλάνε όχι μόνο να μην καταργηθούν δομές φιλοξενίας αλλά απεναντίας να αυξηθεί η δυναμικότητα φιλοξενίας των δομών, υπό τον φόβο να χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και τα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Μάλιστα έκανε λόγο, για υποχρέωση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει μία νέα, σύγχρονη, ασφαλή δομή στο νησί, χαρακτηρίζοντας ως «κόσμημα» τις δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο.

Ο Δημήτρης Καιρίδης, απάντησε και στο ενδεχόμενο σύνδεσης των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Αλληλεγγύης, με τον δικαστικό αγώνα του Δήμου Χίου για το Θόλος, λέγοντας ότι πρόκειται για χρήματα της Ε.Ε. τα οποία διατίθενται ως στις τοπικές κοινωνίες που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού.

Ξεκάθαρη θέση Κάρμαντζη για το Θόλος

Την παρουσία του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, εκμεταλλεύτηκε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ο Δήμος Χίου δεν θα υποστείλει σε καμία των περιπτώσεων τη σημαία του δικαστικού αγώνα για το Θόλος.

Παράλληλα έκανε λόγο για ανάγκη αντιμετώπισης του μεταναστευτικού με σοβαρότητα και πέρα από άναρθρες κραυγές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ