4.9.2020 7:43

Αντί για «17»… επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. με 180 ευρώ ανά στρέμμα τον μήνα

Πρόσκληση στους Χαλκούσους για ενοικίαση χωραφιών μέχρι το… 2025!

Τον δρόμο όχι μόνο της «μονιμοποίησης» αλλά και της επέκτασης του hotspot της ΒΙ.ΑΛ., 2 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της σύσκεψης στο Δημαρχείο Χίου, παίρνει το Κ.Υ.Τ. της Χίου.

Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από έγγραφα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, Υπουργείο Μετανάστευσης και Κυβέρνηση, θέτουν ως ορίζοντα συνέχισης λειτουργίας του hotspot τουλάχιστον το 2025, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παρουσία της συγκεκριμένης δομής στην καρδιά των Καμποχώρων.

Με πρόσκλησή του, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Politischios.gr, το Υπουργείο καλεί τους κατοίκους του Χαλκειούς να ενοικιάσουν τα αγροτεμάχιά τους περιμετρικά του hotstpot «με στόχο την επέκταση του υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Οι αιτήσεις

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα, νομή και κατοχή, γεωτεμάχιο ευρισκόμενο στην παραπάνω περιοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι, εντός είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, καλούνται να υποβάλλουν στη Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση technicaldpt@migration.gov.gr.

Η διάρκεια της ανωτέρω μίσθωσης θα άρχεται από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως και θα λήγει την 31-12-2025. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατηρεί το δικαίωμα προαιρέσεως να παραταθεί εγγράφως η μίσθωση για πέντε επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι, το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται μέχρι το 2030.

Το μηνιαίο μίσθωμα, για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, θα ανέρχεται σε Ευρώ 180,00 ανά στρέμμα.

Επί του παρόντος πάντως, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του εγχειρήματος για την πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Τοπικού Συμβουλίου του Χαλκειούς, το οποίο μόλις πριν 2 ημέρες είχε ζητήσει «πάγωμα» των διαδικασιών, κάτι το οποίο δεν εισακούστηκε.

Αρχείο PDF

Ρ7ΥΕ46ΜΔΨΟ-ΡΒΤ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ