5.6.2021 21:18

Ανεβάζουν στροφές και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι κάτοικοι ενάντια στην δομή του Θόλους

Οργανώνονται οι βάρδιες φύλαξης της περιοχής για να αποτραπεί η οποιαδήποτε παρέμβαση

Μια ακόμη Λαϊκή Συνέλευση έλαβε χώρο αυτή τη φορά στο σημείο όπου η Κυβέρνηση αποφάσισε και την χωροθέτηση της νέα δομής προσφύγων και μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι η α’ φάση του Διεθνή Διαγωνισμού για τη δομή στο Θόλος ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου ενώ στη β’ φάση αναμένεται και η ανάδειξη του ανάδοχου. Για τους κατοίκους στη β’ φάση θα κριθεί και η αντίστοιχη δράση τους.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στα σχέδια του αρμόδιου Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν.Μηταράκη δεδομένου ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι χωματουργικές εργασίες.

Κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Συκιάδας,  Λαγκάδας,  Καρδαμύλων και  Βροντάδου κατατέθηκαν προτάσεις με στόχο την οργάνωση της φύλαξης του χώρου με βάρδιες.

Ομόφωνα αποφάσισαν την περιφρούρηση του χώρου όπου τα τοπικά συμβούλια θα αναλάβουν και την οργάνωση των βαρδιών. Παράλληλα συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου εκδήλωση στην κεντρική πλατεία όπου και θα ακολουθήσει και διαμαρτυρία στο γραφείο του Υπουργού, Ν. Μηταράκη. Επίσης αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειες τους αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Υπόθεση όλων μας το όχι σε καμία δομή»

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Συκιάδας, Κ. Μαυρέλου ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία στήριξης της προσπάθειας τους από την Κοινότητα της Βολισσού. Σύμφωνα με τον ίδιο οφείλουν και οι υπόλοιπες κοινότητες του νησιού να δείξουν την ίδια συμπαράσταση.

Αντίστοιχα και οι υπόλοιποι Πρόεδροι τόνισαν τη σημασία της ενότητας καθώς σύμφωνα με τον κ. Μαυρέλο το Δίκτυο Κοινοτήτων δέχτηκε πιέσεις για να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ανθρωποαλυσίδας που είχε λάβει χώρο στο κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βροντάδου, Μ.Πελαντή επίσης επεσήμανε τον ενωτικό χαρακτήρα του αγώνα τους καθώς όπως δήλωσε «Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε τον τόπο μας».

Δίπλα στους κατοίκους και οι επικεφαλής παρατάξεων

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Χίος Μπροστά», Γ. Καραβασίλης εξέφρασε την ανησυχία του καθώς υπάρχει ενδεχόμενο «αναγκαστικής κατάληψης του χώρου σε περίπτωση που επαναληφτεί μια πυρκαγιά αντίστοιχη της Μόριας».

Παράλληλα τη θέση του εξέφρασε και ο Ν. Νύκτας μέλος της Παράταξης «Συμμαχία Αξιών» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάτοικοι του νησιού θα αποφασίσουν και για το μέλλον του.

Την ίδια στήριξη έδειξε προς τους κατοίκους και ο Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Μ. Σκούφαλος καθώς δήλωσε ότι τα μέλη της παράταξης θα συμμετάσχουν και στις βάρδιες περιφρούρησης της περιοχής.

Τέλος ο κ. Μαυρέλος ζήτησε από κάθε τοπικό συμβούλιο να αποδεχθεί το ψήφισμα της Βολισσού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ