19.7.2022 13:09

Α. Μιχαηλίδης: Κατάθεση Αναφοράς για τους δασικούς χάρτες στο Βόρειο Αιγαίο

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Παντελή Μπουρνιά σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών

Παρότι η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί πράγματι περιβαλλοντική και αναπτυξιακή αναγκαιότητα και δεν μπορεί να εκκρεμεί εσαεί, μια στρεβλή αποτύπωση των δεδομένων θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως είναι γνωστό, στη Χίο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου η αρχική ανάρτηση των δασικών χαρτών έβριθε λαθών και ανακριβειών.

Με την Αναφορά που κατατέθηκε μεταφέρονται τα αιτήματα αφενός για χορήγηση ικανής παράτασης, εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας - και άρα πλέον της πρόσφατα δοθείσας ως την 31η Ιουλίου - για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αφετέρου την ανάληψη από το Υπουργείο κάθε επιπλέον κόστους απαραίτητου για τη ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ