6.3.2023 11:11

Α. Μιχαηλίδης - "Απογοητευτική η απάντηση του Υπ. Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες"

Απογοητευτική, χωρίς να απαντά σε κανένα από τα θιγόμενα ζητήματα ήταν η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δια της Υφυπουργού κ. Μακρή, στην ερώτηση 30 συνολικά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη αναφορικά με την προβληματική κατάσταση και τις ανάγκες των σχολικών βιβλιοθηκών στη χώρα.

Η απάντηση της Υφυπουργού εξαντλείται στην περιγραφή του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις σχολικές βιβλιοθήκες και τη λειτουργία τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι καμία από τις αναφορές στην απάντηση δεν αφορά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, κάτι που εμμέσως αποτελεί παραδοχή ότι δεν έλαβε κανένα νέο μέτρο για τη στήριξη, πόσο μάλλον την αναβάθμιση, των Δικτύων Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επιπροσθέτως, το ερώτημα-πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σχεδιασμό προσλήψεων ειδικών επιστημόνων, δηλαδή βιβλιοθηκονόμων, στις σχολικές βιβλιοθήκες, κάτι που διεθνώς θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική επιτέλεση του ρόλου των σχολικών βιβλιοθηκών, παραμένει παντελώς ασχολίαστο στην απάντηση του Υπουργείου….

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ