1.4.2014 9:39

100.000 ευρώ από τα καμένα

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 25.229 ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΞΥΛΩΝ ΣΤΑ ΑΥΓΩΝΥΜΑ

Σημαντικά έσοδα από τις καμένες εκτάσεις, που το λιγότερο θα φθάσουν τις 100.000 ευρώ, αναμένει ο Δήμος Χίου, καθώς στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή έβγαλε σε δημοπρασία, έπειτα από θετική εισήγηση του Δασαρχείου, τις καμένες εκτάσεις στο δάσος των Αυγωνύμων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία τα καμένα δέντρα ανέρχονται σε 25.229 χωρικά κυβικά μέτρα και ως τιμή εκκίνησης ορίστηκαν τα 2,80 ευρώ ανά χ.κ.μ..

Μάλιστα σε μία προσπάθεια να προσελκύσει επιπλέον ενδιαφέρον αποφάσισε τη δημοσίευση της προκήρυξης και σε αθηναϊκή εφημερίδα.

«Έχουμε την εντύπωση ότι από αυτή την ενέργεια θα λάβουμε πάνω από 100.000 ευρώ, δεδομένου ότι η τιμή εκκίνησης είναι τα 2,8 ευρώ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καθαριστεί άμεσα η συγκεκριμένη δασική έκταση ώστε από τα κατάλοιπα της μεγάλης πυρκαγιάς να μην υπάρξει κίνδυνος νέων συμβάντων», σημείωσε ο Π. Λαμπρινούδης, εισηγούμενος στην Οικονομική Επιτροπή να μπει ρήτρα, ώστε ο εργολάβος να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο οπότε και θα πρέπει να αποχωρήσει από την περιοχή. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ