15.10.2021 9:37

Ζητείται Μαέστρος για την τοπική πολιτική ορχήστρα…

Έχουν συμπληρωθεί ήδη 27 χρόνια από τότε, που: η Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού από Διορισμένη έγινε Αιρετή.

Χρόνος πολύς για να αποτιμήσουμε από τη μία το έργο που τυχόν παράχθηκε κι από την άλλη να ψαχθούμε και να βρούμε τα ΛΑΘΗ που έγιναν και οδήγησαν στη ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ τον τόπο.

Υδρευτικά και Αρδευτικά έργα, εγνωσμένης πλέον ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (Κόρης Γεφύρι, Κατράρης, Σαραπειό, υπεράντληση – υφαλμύρωση, υδραργύρωση Υδρολεκάνης Κορακάρη, αποτυχημένες - κατεστραμμένες Λιμνοδεξαμενές με πρώτη του ΑΙΠΟΥΣ, του Αγ. Αρτεμίου, της Αρβανίτισσας που χρειάζεται επισκευή, το ίδιο και των Κουρουνίων ως συνέπεια έλλειψης επίβλεψης και πλημμελούς κατασκευής.

Προχωρούμε στους «ανισόρροπους» κόμβους ΔΕΗ, Αγ. Αρτεμίου και στη γέφυρα του Παντουκειούς, για τους οποίους ξοδέψαμε αρκετά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ενώ μπορούσαμε με πολύ λιγότερα να κάνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ τη δουλειά μας.

Φθάνουμε, στους: παρακαμπτήριους Πόλης και Θυμιανών με τους προβληματικούς από κάθε πλευρά κόμβους ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, με εξαίρεση τον κόμβο στο πρώην Δημαρχείο Θυμιανών που χρειάζεται ΜΙΚΡΗ-ΦΘΗΝΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ για να εξυπηρετεί και τις ΝΤΑΛΙΚΕΣ.

Στον δρόμο, παράκαμψης Πόλης, τα ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑΚΙΑ έχουν αρχίσει να φυτρώνουν σαν μανιτάρια, στον δε παραλιακό του Βροντάδου και στο τελευταίο τμήμα του δρόμου παράκαμψης πόλης οι κόντρες, οι σούζες και οι παράνομες αναστροφές έχουν αφήσει τα ίχνη τους στην άσφαλτο.

Το νέο παραθαλάσσιο Μέτωπο από Πέτρα Ομήρου σε Κεραμεία είναι υπό Γενική Μελέτη Επισκόπησης(;;), ο κυματισμός στο Τάγμα σήμερα και στο δρόμο που φτιάχνει η Νομαρχία αύριο χωρίς να ακούει ΚΑΝΕΝΑ, περιλούζει οδόστρωμα, αυτοκίνητα, αυλές και σπίτια, τα φανάρια συνεχώς βραχυκυκλώνουν ή τα σβήνουν ΣΚΟΠΙΜΑ, οι ουρές αυξάνουν και πληθαίνουν (ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ) μαζί με πλαγιομετωπικές, οι δε κυκλοφοριακές διατάξεις έξω από το Νοσοκομείο λειτουργούν με μισοφραγμένες εισόδους – εξόδους.

Έξω από τα Γραφεία της ΔΕΗ - συγκεκριμένα απέναντι - στήθηκε ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΤΕΧΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ με «άγνωστους χρηματοδότες» που ανέχονται ΣΧΕΔΟΝ όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, που περνούν δίπλα της…

Γενικά: επικρατεί μια «ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΡΓΩΝ», που ενισχύεται από τις ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ δαπάνης 2.000.000 ευρώ, που ανεβάζουν το οδόστρωμα ΨΗΛΟΤΕΡΑ από τα πεζοδρόμια, με ενδιάμεσο ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΑΝΤΑΚΙ (για να πέφτουν μέσα τα ποδήλατα και τα μηχανάκια…).

Με λίγα λόγια: ζητείται ΜΑΕΣΤΡΟΣ για να διευθύνει την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ…

Η πολυπόθητη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ είναι μέχρι στιγμής ανύπαρκτη, με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, να περιορίζονται στις ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ.

Όπως προείπα: ζητείται ΜΑΕΣΤΡΟΣ να συντονίσει την ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ και να προχωρήσει τον τόπο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Αυτόν που βλέπω - μέχρι στιγμής ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ γι’ αυτό - είναι: ο Περιφερειάρχης, γιατί: συγκεντρώνει πολλά προσόντα, είναι Πολιτικός Μηχανικός, έχει πλούσιες Διοικητικές Εμπειρίες και διάθεση προσφοράς.

Αρκεί να βοηθηθεί απ’ όλους, όσοι έχουν τη δυνατότητα και την έφεση να το κάνουν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ