30.9.2019 23:28

Υγεία στη Χίο... "Ώρα μηδέν"

Εδώ και καιρό όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Χίου.  Ένα ολόκληρο νησί μένει από το απόγευμα και μετά με ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Ενώ και το πρωί τα δύο ασθενοφόρα δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες, καθώς το ένα πραγματοποιεί τα εξιτήρια των ασθενών. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες περαστικών που περιμένουν αρκετά λεπτά το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο να σπεύσει στο συμβάν. Από τύχη μέχρι στιγμής, δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Χωρίς να ξεχνάμε τα χωριά μας, με τελευταίο περιστατικό, τον άδικο χαμό συμπολίτη μας στην Αμανή διότι δεν υπήρχε γεμάτη φιάλη οξυγόνου!!!!

Από την άλλη, ένα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εδώ και καιρό μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτόν, κάνοντας αυτό που ορκιστήκαν να κάνουν, Να σώζουν ανθρώπινες ζωές.  Γιατροί και νοσηλευτές που παρόλο τις εξαντλητικές βάρδιες είναι εκεί, για δώσουν το 100% για το κάθε περιστατικό. Γιατροί που κάποιοι είναι απλήρωτοι εξαιτίας ενός κράτους που τους εμπαίζει για τις συμβάσεις του, ειδικότητες ιατρών που όσο καιρό βρίσκονται στο νησί, σώζουν ανθρώπους που υπό άλλες περιπτώσεις δεν θα προλάβαιναν καν την σωτήρια από αέρος.  Νοσηλευτικό προσωπικό συνεπικουρούμενο από άτομα που δεν ξέρουν αν αύριο θα βρίσκονται στην θέση τους όμηροι των κάθε λογής Κοινωφελών προγραμμάτων, δίνουν την ψύχη τους σε κάθε βάρδια, 2 ατόμων το απόγευμα και την νύχτα έχοντας υπό την προστασία τους δεκάδες ασθενείς.

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για την Υγεία του νησιού μας, που είναι η Κοινωνία της Χίου;  Δεν θα έπρεπε να διεκδικήσει τα αυτονόητα; Δεν θα έπρεπε από κάθε κυβέρνηση είτε αυτή είναι της αριστεράς ή της δεξιάς, να τους φωνάξει, όσο ποιο δυνατά ότι για την Υγεία των νησιωτών δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Δεν θα έπρεπε να παραλύσει το νησί, μέχρι τα γίνουν τα αυτονόητα; Δεν θα έπρεπε όλη η Χίος να βρίσκεται μέρα νύχτα στα γραφεία των βουλευτών του νησιού;. Ναι θα έπρεπε!!  Τι περιμένουμε, άραγε να χτυπήσει το πρόβλημα την δικιά μας πόρτα; Τι περιμένουμε να θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζώες από την έλλειψη οξυγόνου(!),ή ενός ασθενόφορου;.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ