9.11.2020 17:56

Το μήνυμα του Δημάρχου για τα Ελευθέρια της Χίου

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,

Φέτος συμπληρώνονται 108 χρόνια ελευθερίας για το ιστορικό και ηρωικό νησί μας, 108 χρόνια που πορευόμαστε συντεταγμένοι με το ενιαίο κράτος μας, 108 χρόνια που δημιουργούμε, που οραματιζόμαστε και εξελισσόμαστε με αυτοπεποίθηση και πείσμα σε όλες τις προκλήσεις των καιρών.

Σήμερα, βρισκόμαστε απέναντι σε ακόμα μία πρόκληση λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που μας επιβάλλει με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία να αλλάξουμε τον καθιερωμένο εορτασμό της επετείου της Απελευθέρωσης του νησιού μας.

Ωστόσο, αυτό που καμία συγκυρία -όσο έκτακτη και αν είναι- δεν μπορεί να μεταβάλει είναι η ιστορική μνήμη και ο διαχρονικός φόρος τιμής που όλοι εμείς αποτιούμε στην 11η Νοεμβρίου, την ημέρα που ο αέρας της λευτεριάς φύσηξε απ’ άκρη σε άκρη στην σκλαβωμένη και ποτισμένη από το αίμα των μαρτύρων μας νήσο.

 Το ιστορικό της αποτύπωμα ως ζείδωρο ορόσημο ελπίδας θα συντροφεύει τα βήματα μας και θα μας περιποιεί ιδιαίτερη τιμή και αισιοδοξία για όλους τους μελλοντικούς μας αγώνες.

 

Χρόνια  Πολλά στις εορτάζουσες, τους εορτάζοντες και τους απανταχού Χιώτες και Χιώτισσες!

Χρόνια Πολλά στο νησί μας!

Χαίρε Χίος Ελευθέρα!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ