17.9.2020 13:39

Το μάρμαρο πάλι ο Χιώτης θα το πληρώσει;

Πλήθος εγκαταλελειμμένων σκηνών και παραπηγμάτων,που αποτελούσαν εστία μόλυνσης τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για ολόκληρη την περιοχή του Χαλκειούς, απομακρύνθηκαν πρόσφατα από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Η ΒΙΑΛ, η οποία σύμφωνα με την πάγια θέση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να κλείσει άμεσα, αποτελεί εδώ και χρόνια μια υγειονομική βόμβα. Οι συνθήκες διαβίωσης των διαμενόντων και των κατοίκων δεν έχουν βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο παρ’ όλες τις εξαγγελίες του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου περί σταδιακών αποσυμφορήσεων. Αντίθετα επιδεινώνονται καθημερινά.

Θεμιτά η Διεύθυνση Καθαριότητας προβαίνει έστω και τώρα στα αυτονόητα. Εντούτοις όλοι οι Χιώτες και οι Χιώτισσες αναμένουμε εύλογα να δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες να εκδίδεται από τον Δήμο πράξη επιβολής προστίμου προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι εάν κάποιος ιδιώτης ρύπαινε το περιβάλλον κατ’ αυτόν τον τρόπο,θα του επιβαλλόταν αντιστοίχως πρόστιμο για την παράβαση αυτή. Ομοίως δεν δύναται ο Χιώτης να επιβαρυνθεί και αυτό το κόστος αλλά απαιτείται αποδέκτης του προστίμου να είναι ο πραγματικά υπεύθυνος, δηλαδή το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά για αυτήν την ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα στη ΒΙΑΛ.

Ο Δήμος Χίου οφείλει, στο μέτρο του εφικτού, να υποχρεώσει σε συμμόρφωση τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να πάψουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ντροπιαστικές εικόνες που επικρατούν εντός του καμπ και αυτό να αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για το Χαλκειός αλλά και για όλο το νησί μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ