28.6.2019 12:12

Το έργο το έχουμε ξαναδεί – θα το «ανεβάσουμε» και πάλι ή θα κάψουμε το σενάριο;

Σκοτωμός για το ποιος θα πρωτοϋπερασπίσει τα δικαιώματα του λαού! Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια επιχείρηση λοβοτομής, εφάρμοσε, μας λέει, «κοινωνική πολιτική» για τους φτωχούς και τους πολλούς. Στη Χίο, από τα στελέχη του, παρελάζουν άρθρα με στοιχεία για κονδύλια και «κατακτήσεις» που έδωσε. Συνεχίζει να παίζει ρόλο αντιπολίτευσης κατηγορώντας για τα μνημόνια 1 και 2, όμως ψήφισε με όσους κατηγορεί το 3ο και φαρμακερό! Από την άλλη, μας λέει ότι η ΝΔ θα καταργήσει αυτά τα επιδόματα «πτωχοκομείου» για τους απόλυτα εξαθλιωμένους. Η «κοινωνική πολιτική» βρίσκεται τάχα σε κίνδυνο!

Η ΝΔ με τη σειρά της διεκδικεί η ίδια τα «πνευματικά δικαιώματα» των ψίχουλων του ΣΥΡΙΖΑ και λέει θα προσθέσει μερικά ακόμα. Υπόσχεται 7 μέρες εργασίας, που ήδη έχει κατοχυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Για την ακρίβεια προβλέπεται μέχρι και 12 μέρες συνεχόμενη εργασία χωρίς ρεπό και ήδη εφαρμόζεται σε ορισμένους κλάδους, όπως στον Τουρισμό.

Θράσος και προεκλογικός εμπαιγμός. Ποιου η ζωή άλλαξε προς το καλύτερο; Ποιος πιστεύει ότι με την οικονομία αυτή, που και οι δυο υπηρετούν, δεν θα συνεχίζει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του λαού; Τα όποια δοσίματα – «καθρεφτάκια για ιθαγενείς», ποιου τη ζωή ουσιαστικά άλλαξαν; Τέτοια είναι η «σταθερότητα» της ΝΔ, τέτοιος είναι και ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοίρασμα της φτώχειας θα συνεχιστεί όπως έχει συμφωνηθεί και με τους δανειστές και από τους δυο! Η «ανάπτυξη», οι «επενδύσεις» που όλοι (βλ. ΚΙΝΑΛ και λοιπούς) λιβανίζουν σημαίνουν: Ελάχιστα για τους εργαζόμενους όπως το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», που ο ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε από τη ΝΔ. Σημαίνουν εργασιακή ζούγκλα. Σημαίνουν «σφίξτε κι άλλο το ζωνάρι» για να διαταραχθεί η «δημοσιονομική πειθαρχία». Έτσι γίνονται οι επενδύσεις, γιατί ο επενδυτής βάζει τα χρήματα για το κέρδος και όχι για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως σχεδόν το παρουσιάζουν. Οι στόχοι τους για τα υπερπλεονάσματα σημαίνουν νέες περικοπές σε Υγεία-Πρόνοια, Παιδεία, συντάξεις κλπ. Από τα 55 δις, μόνο τα 2,5 πλήρωσε το μεγάλο κεφάλαιο.

Θα ανεχόμαστε να διαλέγουμε από τον πάτο του βαρελιού τι θα χάσουμε; Για να μη μειωθεί το αφορολόγητο, να διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ, οι υψηλοί συντελεστές φορολογίας, η διατήρηση της «εισφοράς αλληλεγγύης»;! Αυτά ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά έκανε και θα κάνει και η ΝΔ.

«Με βαριά καρδιά» και για το μικρότερο κακό που διαρκώς μας πάει στο μεγαλύτερο, να μην ψηφίσει κανείς. Να μην ψάχνουμε για τον πρώτο. Το ερώτημα είναι αν θα βάλουμε φρένο με το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να μπει σφήνα βάζοντας εμπόδια στην πολιτική τους. Έτσι μόνο ενισχύουμε την ελπίδα να ζήσουμε σήμερα καλύτερα και να έχουμε μια καλύτερη βάση για τη λαϊκή αντεπίθεση. Στις 8 Ιούλη είναι στο χέρι μας να είμαστε πιο δυνατοί με ισχυρό ΚΚΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ