17.12.2021 15:57

Τι πρέπει να προσέξει η Χίος για να συνεχίσει την καλή επιδημιολογική κατάσταση που έχει

Το νησί συνεχίζει με επιτυχία την εμβολιαστική κάλυψη παραμένοντας στις πέντε πρώτες περιφερειακές ενότητες σε ποσοστό εμβολιασμών. Με βάση τα νέα δεδομένα το 73% του συνολικού ποσοστού του μόνιμου πληθυσμού της Χίου έχει κάνει την Α’ δόση, ενώ το 69,9% έχει πλήρως εμβολιαστεί. Ενθαρρυντικά και τα δεδομένα από την αναμνηστική δόση καθώς το 38,55% των πλήρως εμβολιασμένων έχει ήδη προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα για κάνει την 3η δόση. Τα ποσοστά αυτά αλλάζουν καθημερινά και ταχύτατα καθώς σταθερά καθώς πάνω από 300 πολίτες σπεύδουν για να ενισχύσουν τον οργανισμό τους. Με βάση τις εκτιμήσεις έως τέλος του Δεκέμβρη το 50% των πλήρως εμβολιασμένων θα έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Είναι όπως λένε οι ειδικοί βασικό να εμβολιαστούν όλοι για να μπορέσουμε να προστατεύουμε από την νέα μετάλλαξη. Υπάρχουν διεθνείς εκτιμήσεις που θεωρούν ότι πρέπει το 90% του πληθυσμού να εμβολιαστεί για να δημιουργηθεί ίσως μία ισχυρή ασπίδα απέναντι στην Όμικρον. Επομένως δεν χρειάζεται καμία . καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη. Δεν αρκεί να εμβολιαστούν μόνο οι μεγάλοι αλλά και οι πιο παραγωγικές ηλικίες, καθώς στο νησί παρατηρείται μία μικρή στασιμότητα στις ηλικίες αυτές.

Η Χίος μέχρι σήμερα πάει καλά, αλλά δεν πρέπει τις 15 ημέρες των εορτών να τα χαλάσουμε. Επομένως χρειάζεται αυξημένο τέστινγκ και τήρηση μέτρων από όλους,

Ενδεικτικά:

Όσοι επισκέπτονται την Χίο να είναι προσεκτικοί τις πρώτες ημέρες και να κάνουν και τεστ ώστε να νιώθουν και οι ίδιοι ασφαλείς.

Όλοι μας τις ημέρες που έρχονται και έχουμε σκοπό να επισκεφτούμε τις οικογένειες μας ας κάνουμε το σελφ τεστ που δικαιούμαστε ή και επιπλέον ένα τεστ.

Ιδιαίτερη προσοχή στα πάρτι που θα γίνουν καθώς εικόνες ακραίου συνωστισμού δεν βοηθούν την κατάσταση. 

Ο Ελληνικός στρατός να ετοιμάσει αυξημένο τέστινγκ με την επιστροφή των γκρουπ από τις εορταστικές άδειες.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ να διαθέσει κλιμάκια για τεστ με την επιστροφή των φοιτητών.

ΌΛΟΙ μας εμβολιασμένοι και μη ας κάνουμε τεστ αυτές τις ημέρες προστατεύοντας τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και το νησί.

Η κόπωση είναι δεδομένη από όλους, αλλά μην γιορτάσουμε λίγες ημέρες για να έχουμε άσχημες καταστάσεις μετά!

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ- ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΣΤ!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ