6.8.2012 8:40

Θερίζουμε με πόνο τις αστοχίες που σπέρνετε άρχοντες

 
Με αφορμή την απάντηση του κ. Π. Λαμπρινουδη Δημάρχου Χίου στο άρθρο μου «Σπάταλη Αυτοδιοίκηση και υπηρεσίες δυνάστες», χωρίς να θέλω να ανοίξω διάλογο έγγραφο, αλλά αντίθετα τον προσκαλώ οπότε και όπου το επιθυμεί σε ανοιχτό Δημόσιο διάλογο, ας μου επιτρέψει να απαντήσω σε κάποια σημεία με την διαβεβαίωση μου, πως παραμένω πάντα στην διάθεση του όπως το έπραξα μέχρι σήμερα, για συμπαράσταση και βοήθεια σε όποιο θέμα θεωρεί πως μπορώ να συνδράμω και έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας.
- Αρχικά να πω πως το άρθρο μου αναφέρεται γενικά στην τοπική Αυτοδιοίκηση και τα θέματα που ασχολούμαι αφορούν και τον Α και τον Β βαθμό της. Γιατί λοιπόν ο κ. Δήμαρχος το βλέπει μόνο ως κριτική για τον Δήμο. Αυτό βέβαια είναι δικό του πρόβλημα ( εκτός αν ισχύει το όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται).
- Η υπηρεσία που εκτελεί αυτή τη στιγμή τα έργα που έχουν κάνει τη ζωή πολλών συμπολιτών μας δύσκολη δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δήμου; Δεν μπορούσε η δράση να υλοποιηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου η μετά τον Αύγουστο λες και έχουμε τον χειμώνα θερμοκρασίες κάτω του μηδενός;
- Πριν ανανεώσει ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το οδόστρωμα στο κομμάτι Χριστός- Γηροκομείο έστειλε υπηρεσιακά επιστολή σε υπηρεσίες όπως ( ΔΕΗ- ΟΤΕ ) που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του, ζητώντας τους να εκτελέσουν τυχόν προγραμματισμένα έργα η ζήτησε να έχει τον προγραμματισμό τους, λόγω επικείμενης ανανέωσης του οδοστρώματος για συντονισμό των Κρατικών και Αυτοδιοικητικων υπηρεσιών τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, επικαλούμενος άσκηση ποινικών ρητρών για μεταγενέστερες ζημίες εφόσον συμβούν; Αυτή είναι και η πρόταση μου στους συμπολίτες μας κ. Δήμαρχε, συντονισμός όλων των υπηρεσιών είναι υποχρέωση σας αυτό και αυτονόητο για κοινό νου, έτσι ώστε να μην σπαταλούννται τα χρήματα που πληρώνει ο φορολογούμενος.( αν υπάρχουν οι επιστολές προς τις υπηρεσίες που αναφέρω , μπορείτε να τις δημοσιοποιήσετε και θα ζητήσω δημόσια συγνώμη)
- Η κρατική μηχανή δεν λειτουργεί όπως επισημαίνει, αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να λειτουργεί και η ανεξάρτητη τοπική Αυτοδιοίκηση;
- Είναι οικτρό να προσπαθεί να συγκρίνει την λειτουργία του Γερμανικού Κράτους με το μπάχαλο που ονομάζουμε Κράτος στην Πατρίδα μας. Αυτό καταδεικνύει η παντελή έλλειψη γνώσης η πεισματική άρνηση στο μοντέλο Κράτος-Πολίτης, καλλιέργεια εμπιστοσύνης, δημιουργική συνεργασία, αμοιβαία προσφορά. Κ. Δήμαρχε και μόνο το γεγονός ότι τα πρόστιμα για μικρές παραβάσεις είναι εξοντωτικά (δεν ευθύνεστε εσείς) και αν πληρωθούν εντός 10 ημερών αφαιρείται το 50% αποτελεί γεγονός συνδιαλλαγής που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Στα Ευρωπαϊκά Κράτη το πρόστιμο μιας παράβασης είναι στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης και όχι της εξόντωσης χωρίς έκπτωση. Αν θέλετε λοιπόν να προσπεράσετε την κακή νοοτροπία των Ελλήνων , που πράγματι υφίσταται, που και εσείς καλλιεργήσατε και συνδράματε στην εμπέδωση της, πρέπει πρώτα να αλλάξετε την δική σας φιλοσοφία του τι σημαίνει ΗΓΟΥΜΑΙ.
- Από τις τρεις αναπτυξιακές δράσεις που αναφέρω στο άρθρο μου, επιλεκτικά αναφέρει μόνο το λιμάνι των Μεστών και το φράγμα Κατράρη που αφορούν άλλους φορείς υλοποίησης και ευθύνης, ενώ για το σχέδιο Πόλεως τηρεί σιγή και το προσπερνά.
- Τιμώ, σέβομαι και επαινώ τους υπαλλήλους που επιτελούν τα καθήκοντα τους και τιμούν το λειτούργημα τους. Δυστυχώς όμως στην Πατρίδα μας αυτοί αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. Ιδιαιτέρα οι συμβασιούχοι που ευτελίζονται από ανάγκη για δυο- τρεις  μήνες, αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων πόσο μπορούν να προσφέρουν και τον τρόπο και τον λόγο της πρόσληψης.( δεν είμαι κατά των συμβάσεων αλλά όχι για τρεις μήνες, αφού πριν προλάβει ο συμβασιούχος να γνωρίσει το αντικείμενο και να μπορέσει να προσφέρει απολύεται).
- Τέλος κ. Δήμαρχε « εξ ιδίων το αλλότρια κρίνοντας» πιστεύετε πως όλοι λειτουργούν με τα εργαλεία μεθόδευσης παλαιοκομματικού και μεσαιωνικού τύπου, για την επίτευξη του στόχου που θέτετε. Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγήσατε και ωθείτε τους συμπολίτες μας, στα κριτήρια που θέτουν όταν προσέρχονται στην κάλπη και εδώ υπάρχει απόλυτη συνευθύνη. Ο δρόμος προς την προσφορά στα κοινά, δεν στρώνεται με τριαντάφυλλα από τους υποψηφίους σκορπίζοντας τα στην δημιουργία πελατειακών σχέσεων και δόλιων συμμαχιών, αλλά με την δημιουργική προσφορά, την ανιδιοτελή στοχεύση, την δίκαιη αντιμετώπιση και ίση μεταχείριση, την γόνιμη συνεργασία και προπάντων από την αγάπη για τον Τόπο και τους Ανθρώπους του, τις καινοτόμες ιδέες και τον αναπτυξιακό οραματισμό για το μέλλον των επόμενων γενεών και όχι για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Γιατί κ. Δήμαρχε Πολιτικός είναι αυτός που ενδιαφέρεται για το μέλλον των επόμενων γενεών, αντίθετα με τον πολιτικάντη που τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Εσείς έχετε επιλέξει και όσο οι Πολίτες στηρίζουν αυτή σας την επιλογή, το σέβομαι και δεν μου πέφτει λόγος. Απλά μου δημιουργεί εμετική διάθεση η διαμαρτυρία, το παράπονο και η γκρίνια μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Αν εσείς κ. Δήμαρχε είστε ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την εικόνα του Νησιού μας, μετά από την 20ετη παρουσία σας στα κοινά της Χίου σε θέσεις που έχουν την απόλυτη ευθύνη της αναπτυξιακής της πορείας, είναι θέμα συνείδησης. Εγώ πάντως ομολογώ, χωρίς να φοβούμαι την παρεξήγηση αυτής της ομολογίας, πως δεν είμαι καθόλου και σας διαβεβαιώνω πως γνωρίζω τον τρόπο που μπορεί να την αλλάξει.
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ