17.6.2013 11:19

Τα Προβλήματα της ΕΤΑΧ είναι Περισσότερα

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας, της 12ης Ιουνίου διάβασα ένα άρθρο με τίτλο «Ωρολογιακή βόμβα η ΕΤΑΧ». Το πρόβλημα που θίγετε είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που περιγράφετε στο άρθρο σας. Η ΕΤΑΧ δεν χρωστά μόνον σε υπαλλήλους της αλλά και σε άλλους· ένας από τους οποίους συμβαίνει να είμαι εγώ.
Τον Σεπτέμβριο του 1999 εκμίσθωσα στην ΕΤΑΧ έναν ενιαίο, ανεξάρτητο και αυτοτελή χώρο στον δεύτερο όροφο κτιρίου (Μ. Λιβανού 3) του οποίου τυγχάνω ιδιοκτήτης. Η εταιρεία από την έναρξη της μισθώσεως μέχρι το 2008 ήταν άψογη στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Μετά το 2008 άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα στην καταβολή των μισθωμάτων και της αναλογίας των κοινοχρήστων δαπανών. Η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Η διοίκηση ήταν ανύπαρκτη. Η μόνη επικοινωνία που είχα ήταν αυτή με τον κο Πιτσάκη της ΤΕΔΚ και μία ή φορές με τον κο Μαλαφή. Από την ανάληψη της διοικήσεως από την νέα δημοτική αρχή δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή, αν και τους αναζήτησα πλειστάκις. Φαίνεται πως είναι πολυάσχολοι!
Το 2010 κοινοποίησα εξώδικο όχληση καταβολής των μισθωμάτων. Επανέλαβα το ίδιο το 2011. Το 2012 κατέθεσα αίτηση εκδόσεως πληρωμής των μισθωμάτων και αποδόσεως του μισθίου. Για την αντίκρουση της άνω αιτήσεώς μου η μισθώτρια εταιρεία προέβαλε ισχυρισμούς που αρμόζουν σε δικολάβους παλαιάς εποχής. Στο τέλος του παρελθόντος έτους η μισθώτρια εταιρεία εγκατέλειψε το μίσθιο, αφήνοντας μίαν οφειλή μισθωμάτων 36 ή 37 μηνών και το ίδιο για κοινόχρηστες δαπάνες. Εναντι όλης αυτής της οφειλής μου έχουν καταβληθεί €1.000.- όταν αρμόδιος ήτο ο κος Μαλαφής και €2,500.-στις 2 Ιανουαρίου ε.έ. από την παρούσα διοίκηση.
Τυπική παράδοση του μισθίου δεν έγινε αφού δεν εμφανίσθηκε κανένας αρμόδιος. Εγκατέλειψαν το μίσθιο με φθορές και καταστροφές όπως: σπασμένη λεκάνη τουαλέτας, σπασμένη κλειδαριά και πόμολο, αποσυνδεδεμένος και διαλελυμένος ο ηλεκτρολογικός πίνακας, αφαίρεση κλιματιστικού μεγάλης δυναμικότητας που ανήκε στο μίσθιο κ.ά. Για τις άνω ζημιές επιφυλάσσομαι να ζητήσω αποζημίωση.
Ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι εκκρεμότητες υπεύθυνος δεν εμφανίζεται. Χειρότερο απ’ αυτό είναι ότι Υπουργός συνάπτει σύμβαση που αφορά μεγάλο ύψος ποσού που θα διαχειρισθεί η ΕΤΑΧ. Εχοντας όλες αυτές τις εκκρεμότητες θα δυνηθεί άραγε να φέρει εις πέρας τις συμβατικές υποχρεώσεις τις; Ο Υπουργός δεν έπρεπε άραγε να γνωρίζει ότι η εταιρεία δεν έχει την απαραίτητη φερεγγυότητα;
Όπως βλέπετε τα θύματα της ΕΤΑΧ είναι περισσότερα από τους εργαζομένους και τους επενδυτές. Εγώ δεν πρόκειται να χαρίσω το σεβαστό ποσό που μου οφείλει η εταιρεία. Αλλωστε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού το έχω ήδη δαπανήσει, όπως είναι τα κοινόχρηστα ή, το έχω ήδη πληρώσει σε φόρους για μισθώματα που δεν έχω εισπράξει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω το λαβείν μου με κάθε πρόσφορο μέσο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ