15.4.2014 11:40

Στόχος η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων

Το ζήτημα της στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι για εμάς βασική προτεραιότητα στη νέα προγραμματική περίοδο. Στόχος μας είναι η στήριξη της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, καθώς και η ανάγκη προσέλκυσης επιχειρηματικών επενδύσεων, εστιάζοντας στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων όπου κυριαρχεί ο αγροδιατροφικός τομέας.

Θέλουμε επομένως να στηρίξουμε και θα δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση για να πετύχουμε:

Α) Την διατήρηση και την ενδυνάμωση του παραγωγικού κλάδου και της επιχειρηματικής δραστηριότητας και παράλληλα να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε το προσωπικό των επιχειρήσεων. Στόχος μας πρέπει να είναι η διεύρυνση της παρουσίας στην εσωτερική και διεθνή αγορά μέσα από προγράμματα, όπως η έξυπνη εξειδίκευση, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.

Β) Να συνδέσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα με την τουριστική δραστηριότητα και να επιδιώξουμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού κλάδου με συγκεκριμένα προγράμματα που ήδη έχουν προβλεφθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Γ) Να συνδέσουμε τη έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία με τις επιχειρήσεις και με τους παραγωγικούς κλάδους. Σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρέπει να είναι παρούσα. Οι οικονομίες στο μέλλον θα λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες και δεν υπάρχει περιθώριο για ολιγωρία. Στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε προβλέψει συγκεκριμένα προγράμματα που προωθούν την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και προωθούν την έρευνα και την τεχνολογική αναβάθμιση.

Στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται θα επιβιώσουν όσοι καταφέρουν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό και καινούργιο σε όλα τα επίπεδα.

Δ) Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον σε όποιον πολίτη επιδιώξει πρόσβαση στην Περιφέρεια για διοικητικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες. Η μάχη με την γραφειοκρατία ήταν και θα είναι καθημερινή. Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ξεπεραστεί η δυσκαμψία του κρατικού μηχανισμού και αν στην χώρα δεν υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θέτει εξαρχής τους όρους του παιχνιδιού για όλους.

Ε) Θέλουμε οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι για όλες τις δράσεις που αναπτύσσει η Περιφέρεια αλλά και για τα προγράμματα που υλοποιεί. Γι΄ αυτό υλοποιούμε προγράμματα που αναβαθμίζουν τον τομέα της πληροφόρησης των πολιτών και έχουν προβλεφθεί και νέες δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε όποιος έχει μια επιχειρηματική δραστηριότητα, ή θέλει τώρα να ξεκινήσει, να γνωρίζει με ποιους τρόπους η Περιφέρεια μπορεί να τον βοηθήσει σε κάθε στάδιο της προσπάθειάς του.

Η ενημέρωση και η πληροφόρηση για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται καθημερινά, αποτελεί βασικό στοιχείο επιτυχίας για όποιον επιδιώκει να δημιουργήσει αυτήν την εποχή.

Όλα αυτά θα συμβάλλουν στο να πετύχουμε τον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που είναι να πετύχουμε θετική αναπτυξιακή πορεία των νησιών της Περιφέρειας και να επιδιώξουμε πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση με τις αναπτυγμένες Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ