14.3.2012 9:06

«Σπεύδε βραδέως»

Με πραγματική έκπληξη πληροφορήθηκα από τις στήλες τις εφημερίδας σας ότι το έργο του φράγματος στη θέση Κόρης Γεφύρι έχει ένα μικρό μπλεξιματάκι που θα το καθυστερήσει λίγο. Όμως οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί με τους οποίους κατασκευάζεται ευτυχώς επιτρέπουν μια μικρή καθυστέρηση. Στο κάτω – κάτω το νερό δεν είναι και τόσο καυτό πρόβλημα για το νησί μας! Κι αν καθυστερήσει ακόμα καμιά δεκαετία δε θα πάθουμε και τίποτα ιδιαίτερο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε κατασκευάσει μια νέα πλατεία, ένα σιντριβάνι (στεγνό μεν αλλά τοοόσο μεγάλο που μας καθιστά υπερήφανους), έχουμε βάλει φανάρια στους δρόμους μας όπως όλοι οι Ευρωπαίοι, θα στήσουμε και τον ανδριάντα του Πλαστήρα,  κ.λ.π. Μην είσαστε πλεονέκτες!
Ας μην ξεχνάμε δε ότι το έργο μελετήθηκε επί πενήντα χρόνια. Να μη χρειαστούν άλλα τόσα για την κατασκευή του; Μόλις τον Οκτώβρη του 2004 δημοπρατήθηκε. Πότε θέλετε να τελειώσει; Το 2009 που ήταν ο προγραμματισμός του; Τέτοιες παράλογες απαιτήσεις εγώ δε μπορώ να τις καταλάβω. Εγώ αναγνωρίζω κατόπιν της θύελλας  που ξεσηκώθηκε από όλους τους Τοπικούς μας Άρχοντες, τους Φορείς, τα κόμματα, τον Τύπο και σύσσωμο το λαό της Χίου, δε χρειάστηκαν ούτε δύο χρόνια για να ξαναδημοπρατηθεί το έργο. Σημειώσετε:  Ούτε δύο χρόνια.
Τώρα θα μου πείτε πως έχουν περάσει πέντε μήνες από τη δημοπρασία και δεν έχει πατήσει κανένας, στο έργο. Ε!  και τι θέλετε να γίνει; Αφού οι εργολάβοι δεν τα βρίσκουν; Τι να κάμουν οι καημένοι οι υπεύθυνοι; Να τους κοντράρουν, να τους πιέσουν και να μπερδέψει το έργο, με κίνδυνο να καθυστερήσει η κατασκευή του; Για όνομα του Θεού! Τι είναι αυτά που λέτε!!!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ