23.12.2013 17:58

Σημεία Παρακμής

Με πολλή περίσκεψη και προβληματισμό, διαβάζω στον «ΠΟΛΙΤΗ» (της Δευτέρας 16.12.2013)  το άρθρο με τίτλο: «Το σκληρό πρόσωπο μιας απαίδευτης κοινωνίας» των αγαπητών μου φίλων Νίκου Γεωργούλη και Παντελή Φύκαρη. Ομολογώ με το χέρι στην καρδιά, ανησυχώ με αυτά τα φαινόμενα και την ανάρμοστη συμπεριφορά, των γυμνασιόπαιδων, της φιλήσυχης κοινωνίας του νησιού μας.
Σ’ ένα χαρτάκι ημερολόγιο, που αφαιρώ κάθε βράδυ πριν πλαγιάσω, ανέγνωσα την φράση που ακολουθεί και την οποία παρακαλώ τους νεαρούς γυμνασιόπαιδες, έστω και από δικούς των  ανθρώπους που ενδεχόμενος θα τη διαβάσουν, να τη ακούσουν:
«Στου μίσους και της πλεονεξίας αριστεύσαμε το μάθημα. Στο δικό σου κύριε, της αγάπης, κηρύξαμε ΑΠΟΧΗ»
Ο Αντώνης, παιδί της αξιότιμης και αξιοσέβαστης κυρίας Ελένης, αγαπητά μου παιδιά, θα επιθυμούσε σίγουρα, να είναι ένα παιδί σαν και εσάς! Δυστυχώς, η μοίρα του φέρθηκε σκληρά. Γιατί, νεαροί μου, αντί να του πετάτε πορτοκάλια και  να τον χλευάζεται, όπως διαβάζω στην παραπάνω εφημερίδα , με σκοπό να εκνευρίσετε το άρρωστο παιδί, δεν θα ήταν προτιμότερο να το πλησιάστε με αγάπη, με συμπόνια, να του δώσετε  λίγο θάρρος για τη ζωή και μάλιστα αυτές τις Άγιες Ημέρες που όλος ο κόσμος, έστω και με τις… πολλαπλές κρίσεις εύχεται τα καλύτερα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;
Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω, ότι κάποια πράγματα που έχουν σχέση με την κατάσταση στην πατρίδα μας, τα ακούτε  από γονείς, συγγενείς και τους καθηγητές σας. Ο κόσμος στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας μας, υποφέρει. Η Χίος μας ευτυχώς και Δόξα το Θεώ, «Καλά κρατεί».
Η δύσκολη αυτή κατάσταση, επιδρώ αρνητικά στην συμπεριφορά και τις σχέσεις των συνανθρώπων μας. Φροντίσετε να αποκτήσετε αρετές και σωστήν παιδειαν. Σε κάμποσα χρόνια, θα κληθείτε να αναλάβετε ευθύνες και εξουσίες. Συμπεριφορές όπως αυτές που διάβασα και λυπούμαι, οδηγούν  σε παρακμή. Και εύχομαι να μη  επαναληφθούν.
Υπεγράμμισα, τη φράση του «θεσιθήρα» στον  «ΠΟΛΙΤΗ» της Τρίτης 17.12.2013: «Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει  να μηχανευτεί τον τρόπο να τον κατεδαφίσει ώστε να πάψουν  εν έτη 2013 να συντηρούνται συμπεριφορές, όπως αυτές που καταγγέλθηκαν»
Εύχομαι σε όλους, τους αγαπημένους μου Χιώτισσες και Χιώτες, Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένος, Χαρούμενος , Ειρηνικός και Ελπιδοφόρος ο Νέος Χρόνος 2014.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ