16.3.2021 18:05

Σε όσους δήμους και αν διαιρεθεί η Χίος τα προβλήματα θα παραμείνουν ίδια

Σεβόμενος όλες τις απόψεις και χωρίς να έχω την πρόθεση να αντιδικήσω με κανέναν , θεωρώ πως κάποιες σκέψεις που έχουν διατυπωθεί για να διαχωριστεί ξανά ο ενιαίος Δήμος Χίου, πρέπει να τύχουν ενός καλοπροαίρετου αντίλογου.

Σκέψεις που έχουν σαν επιχείρημα ότι ο ενιαίος Δήμος στα χρόνια που δοκιμάστηκε δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και τις προσδοκίες των κατοίκων του.

Σκέψεις που εάν δεν λαμβάνεις υπόψιν σου τα προβλήματα που συνέβαλαν στο να υπάρχουν όντος αυτά τα κενά, τις θεωρείς δικαιολογημένες .

Προβλήματα με κυρίαρχο αυτό της αποστελέχωσης του Δήμου και των νομικών του προσώπων από την έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών.

Προβλήματα όπως αυτά που προέκυψαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής που έβαλαν υπό ομηρία τους Δημάρχους ( με ότι αυτό συνεπάγεται) και κατ’ επέκταση την λειτουργία  του ιδίου του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προβλήματα τα οποία εφόσον δεν επιλύονται όσους Δήμους και να δημιουργήσεις όχι μόνο θα παραμένουν τα ίδια αλλά και θα διογκώνονται. Επομένως αντί να παλέψουμε για να εξαλειφθούν αυτά και άλλα που δεν κατέγραψα ,αναζητούμε λύσεις από το παρελθόν, μιμούμενοι μάλιστα τα γειτονικά μας νησιά που διαχώρισαν τους ενιαίους Δήμους τους.

Η πρόσφατη συνάντηση των Δημάρχων : Χίου- ανατολικής Λέσβου -ανατολικής Σάμου με τον πρωθυπουργό της χώρας μας, για ένα τόσο σημαντικής σημασίας θέμα για τα Νησιά και την χώρα μας , η απουσία των άλλων Δημάρχων Λέσβου και Σάμου μας δίνει μια απάντηση της λογικής διαίρει και βασίλευε , μια απάντηση που δημιουργεί συνειδήσεις  ότι τα Νησιά έπαψαν να είναι Νησιά και μαζί τους έπαψαν και τα ενιαία  προβλήματά τους.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά την μείωση των Δημοτικών τελών και αυτό γιατί αφενός με τον πρόσφατο νόμο τηςδιόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων τα έσοδα είναι πέρα των αναμενομένων, αφετέρου το ύψος των τελών που είναι 1,83 ευρώ το μ2, είναι από τα υψηλότερα των Δήμων της χώρας μας (Δήμος Νάξου 0,80 μ2) γεγονός που όχι μόνο επιβαρύνει τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου μας,λειτουργεί αρνητικά και στην προσέλκυση όποιων επιθυμούν να έχουν κατοικία διακοπών και όχι μόνο στο νησί μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ