30.7.2018 14:00

Σας «τρολάρει» η κοινωνία... Λίγη αξιοπρέπεια!

Από που να πιαστούν δεν έχουν. Τέλειωσαν οι έξοδοι από τα μνημόνια, τέλειωσαν τα πανηγύρια που στήνονταν, τα πήρε όλα και τα σήκωσε μια πυρκαγιά και ένας βουβός πόνος που αιωρείται πάνω από τη χώρα και θα αιωρείται για πολύ καιρό ακόμη. Πιθανά μέχρι αυτή η κυβέρνηση να το αποφασίσει και να εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο παίρνοντας μαζί της όλα τα κακά που έσπερνε και που τώρα θερίζει. 

Η εκατόμβη των νεκρών της Αττικής δεν φτάνει για να ξεπλύνει την ανικανότητα τους, το απύθμενο θράσος, την ματαιοδοξία και τον εγωισμό που είχαν μέσα τους για να κυβερνήσουν. Κανένας ποσοτικός αριθμός όσο μεγάλος κι αν είναι, κανένα στατιστικό και καμία απτή διαπίστωση δεν μπορεί να τους φυτέψει λίγη από λογική στα κεφάλια τους για να απομακρυνθούν και να παραδώσουν την ακυβερνησία σε άλλους, πιθανά ικανότερους να καταφέρουν τα τυπικά. Γιατί μόνο αυτά ζητάμε πλέον.

Αφού όμως δεν τους ταράζει τίποτα, ούτε η Μάνδρα, ούτε το Μάτι, ούτε τα μνημονιακά και υφεσιακά μέτρα, ούτε η περιδίνηση της οικονομίας  γύρω από το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος που στήνουν, ας έχουν την αξιοπρέπεια να κρατούν το στόμα τους και τις σκέψεις τους μόνο για εκείνους. Αυτό επιτάσσει η λογική και η αξιοπρέπεια αν αντιλαμβάνονται μέρος των όρων των λέξεων. Θα έπρεπε να θρηνούν βουβά, να αφουγκράζονται το μέγεθος της καταστροφής και να υπομένουν την οργή του λαού που τους ζητά να φύγουν. 

Αντίθετα όμως και πέρα από κάθε όριο, οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ αναρτούν στο facebook «θεματάκια» με αυθαίρετα σε παραλίες φορτώνοντας πολεοδομικές «ανοχές» στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο η σπέκουλα τους έμεινε σύμμαχος στον αγώνα της πρώτης φοράς αριστερά. Με σπέκουλα βγήκαν, με σπέκουλα νομίζουν ότι θα παραμείνουν. Τις χιλιάδες φωτογραφίες που αναρτώνται με τους στριμωγμένους στις παραλίες της Αττικής τις παρακάμπτουν μιας και χαλούν το αφήγημά τους. Τις αναρτήσεις κόλαφο για την κυβέρνηση τις προσπερνούν. Το μένος των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που τους κράζουν ολημερίς και ολονυχτίς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάνουν πως δεν το βλέπουν. Εκείνοι συνεχίζουν να παίζουν με φωτογραφίες από αυθαίρετα αντί να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να σοβαρευτούν, να σωπάσουν, να τιμήσουν νεκρούς, οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους. 

Τους κράζει ο κόσμος, τους «χαστουκίζουν» με λέξεις κάτω από κάθε ανάρτηση που κάνουν, τους θυμίζουν κάθε μέρα που τους έχει κατατάξει πλέον στη συνείδησή του ο λαός.

 Τρολάρισμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος... Αυτό είναι το μόνο που τους αξίζει. Μέχρι να φύγουν...

 

ΥΓ. Δεν ξέρω αν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικτυακή ομάδα «Φίλων του ΣΥΡΙΖΑ» στο Facebook. Οι Σαμιώτες που είχαν πάντως φρόντισαν να την κλείσουν. Κοιτά να δεις που υπάρχει ακόμη λίγη σοβαρότητα ανάμεσά τους...  

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ