14.9.2013 14:10

Προς όλους τους αγωνιστές

Φίλοι μου, σύντροφοι μου, ακόμα και το Κόμμα μάς έχει πουλήσει. Το ίδιο το κόμμα, αισθάνομαι εδώ και πολύ καιρό, ότι λειτουργεί ως Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στο λαϊκό κίνημα για να αδρανοποιήσει ουσιαστικά τους αγώνες με ανούσιες γραφικές μορφές πάλης, με επαναστατική γυμναστική (βλέπε πορείες) και αποπροσανατολιστική φρασεολογία (εδώ δεν έχουμε να φάμε και παλεύουμε τώρα για να επιτευχθεί η λαϊκή συμμαχία και να φέρουμε τον σοσιαλισμό -χοντρές μαλακίες).

Αν μελετήσει κανείς την ιστορία θα δει ότι η εποποιία της Εθνικής Αντίσταση με το πρωτοπόρο ΕΑΜ βασίστηκε στην ίδια την πολιτική και εμπνευσμένη ταχτική του ΚΚΕ. Από το Θούριο του Ζαχαριάδη, τους θούριους του Ριζοσπάστη που ξεσήκωναν τον Ελληνικό λαό ενάντια στον κατακτητή, την γενικότερη πατριωτική προπαγάνδα που έθετε τον σοσιαλισμό ως όραμα αλλά όχι πρωταρχικό καθήκον των κομμουνιστών μέχρι τα συσσίτια και την έμπρακτη βοήθεια στον κόσμο, το ΕΑΜ συνέβαλλε να οργανωθεί ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης στον τότε κατακτητή. Σήμερα το ρόλο του ΕΑΜ το έχουμε εκχωρήσει στην εκκλησία με τα γεύματα αγάπης και την ποικιλότροπη βοήθεια στον δοκιμαζόμενο και ταλαιπωρημένο Ελληνικό λαό και στην χρυσή αυγή. Μόνο που η εκκλησία δεν έχει στόχο την απελευθέρωση του ανθρώπου από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την εν ζωή δικαίωσή του αλλά στοχεύει μέσα από την ταπεινότητα (σκυμμένο κεφάλι δηλαδή), την πίστη και την εγκράτεια (ωραίες αρετές από μόνες τους) να πετύχει ο άνθρωπος την επουράνιο δικαίωση (όταν θα βλέπει τα θυμαράκια ανάποδα δηλαδή) αφήνοντας έτσι τους λίγους να εκμεταλλεύονται τους πάρα πολλούς. Η χρυσή αυγή δε, γνωρίζοντας από την ιστορία την συμπεριφορά και την φρασεολογία των φασιστών στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, δημαγωγεί και επιδιώκει να προσεταιριστεί τον απλό λαό για να εγκαθιδρύσει ένα σκληρό, φασιστικό και απάνθρωπο κράτος.

Όμως η ουσιαστική αδράνεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από το Κόμμα κατά την γνώμη μου δεν είναι τυχαία. Και μοιράζομαι τις σκέψεις μου σαν ένα τσίγλισμα στη σκέψη και την συνείδησή σας. Πάλι από την ιστορία γνωρίζουμε ότι στο ΚΚΕ πολλές φορές παρήσφεισαν στις γραμμές του πράκτορες της ασφάλειας που σαν σκοπό είχαν να αποπροσανατολίσουν το Κόμμα από τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα του λαού που από ιδεολογία αλλά και καταστατικά είναι ταγμένο να υπηρετεί. Την περίοδο δε του Μανιαδάκη πράκτορες είχαν εκλεγεί και στην Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο με αποτέλεσμα εκατοντάδες αγωνιστές να συκοφαντηθούν για να τεθούν εκτός κόμματος και να πεθάνουν στα ξερονήσια, αγνοί μέχρι το τέλος τους με μια ψυχική υπέρβαση και ανάταση που πεθαίνοντας φώναζαν "Ζήτω το ΚΚΕ". Όμως το αποτέλεσμα οι πράκτορες το είχαν επιτύχει. Οι αγνοί αγωνιστές έβγαιναν "έξω από το μαντρί".

Όμως φίλοι μου και σύντροφοί μου σήμερα η κατάσταση μας έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το Σύνταγμα της χώρας μας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας καταπατάτε συστηματικά. Ο λαός μας στενάζει πάλι κάτω από το ζυγό του Παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου και γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς φτωχότερος σε αντίθεση με τους πλούσιους που γίνονται πλουσιότεροι. Η χώρα μας έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία και νομοθετικά (Νόμος 3986/2011) έχει εκχωρηθεί στους ξένους μέσο του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Το ΤΑΙΠΕΔ διοικείται από διορισμένα με αδιαφανή κριτήρια άτομα και όπως είδαμε στην περίπτωση του ΟΠΑΠ τον ξεπούλησαν. Χθες ανακοινώθηκε και η έναρξη διαδικασιών για την εκχώρηση και του Λιμανιού της Χίου στους ξένους (http://www.hradf.com/gr).

Αρκετές εκατοντάδες είναι οι άνεργοι σε όλοι την Ελλάδα. Παραγωγικά άτομα πολλές φορές με επιστημονική κατάρτιση βασανίζονται από το αίσθημα της πείνας αντιμετωπίζοντας την ανεργία στο πετσί τους.

Αρκετές εκατοντάδες παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο γιατί οι οικογένειά τους δεν έχει να φάει και έχουμε τις λιποθυμίες που διαβάζουμε στον Τύπο.

Αρκετές εκατοντάδες συνταξιούχοι ζουν πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας μη δυνάμενοι να πάρουν ακόμα και τα φάρμακά τους.

Αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη Ελλάδα βρίσκονται στα όρια της πτώχευσης με τεράστια αδυναμία να καλυφθούν τα έξοδα. Πολλές επιχειρήσεις με μακρόχρονη ιστορία έχουν κλείσει ή είναι έτοιμες να κλείσουν όχι γιατί οι ιδιοκτήτες τους έχουν κάνει λάθος επιλογές αλλά γιατί το παγκόσμιο κεφάλαιο θέλει να κλείσουν και τα μέσα παραγωγής και οι υπηρεσίες να περάσουν στα χέρια των πολύ λίγων. Για μας 25 χρόνια πολύ σκληρής δουλειάς πάει στον κάδο των αχρήστων και κινδυνεύει να κλείσει. Και καλά και έχουμε τα 400 περίπου βιβλία που έχουμε εκδώσει για να λειτουργούν ως τσίμπλα στο μάτι τους και να υπενθυμίζουν την σκληρή δουλειά που έχουμε προσφέρει.

Οι ναυτικοί, στο νησί μας φίλοι και σύντροφοι μου, αλλά και σε όλους τους άλλους ναυτότοπους της χώρας μας,  με την τεράστια προσφορά τους στην οικονομία της χώρας μας με την δουλειά τους και με τους χιλιάδες ναυτικούς που βρίσκονται πνιγμένοι στα βάθη των ωκεανών εκτός από την μείωση μισθών στα καράβια και των συντάξεων έρχεται τώρα η πολιτεία να τους κόψει και αυτό το απλό μικρό ευεργέτημα της έκπτωσης στο εισιτήριο τρίτης θέσης στα πλοία. Και ανερυθρίαστα χθες ο βουτυρομπεμπές υπουργός εμπορικής ναυτιλίας που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του λέει ότι το επέβαλε η τρόικα. Και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να αντιδράσει. Και οι παρευρισκόμενοι χαρτογιακάδες της ντόπιας πολιτικής σκηνής που αύριο πάλι θα ξαναζητήσουν την ψήφο μας τον χειροκρότησαν στο τέλος της ομιλίας του.

Το σημαντικό όμως είναι άλλο. Είναι η στάση του Κόμματος και των μαζικών φορέων του νησιού μας, του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ. Γνώριζαν την φιέστα που ετοιμάζεται, γνώριζαν το πότε έρχεται ο Βαρβιτσιώτης (εγώ τηλεφώνησα στο Γιώργο Αμπαζή και του το είπα από την Τρίτη και είπε ότι δεν το ήξερε) και όμως αντί να καλέσουν τους ναυτικούς, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στην αρμόζουσα υποδοχή του βουτυρομπεμπέ προτίμησαν να κάνουν μία "συμβολική" όπως μου είπαν πορεία σήμερα Σάββατο που έχει επιστρέψει στην Αθήνα.

Δυστυχώς έτσι "συμβολική" είναι και η στάση τους σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνικός Λαός, έτσι συμβολική θα είναι και η αντίδρασή τους αύριο όταν όλα τα νησιά μας θα έχουν χάσει την κυριαρχία τους μέσα από την πώληση της γης (ας θυμηθούμε από την ιστορία, που πρέπει να μας διδάσκει, το πως δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ). Κατά τα άλλα λένε ότι δουλεύουν για τον σοσιαλισμό εκπορνεύοντας όμως τις ιδέες του.

Σύντροφοί μου στο Κόμμα. Από το 1989 είχα αποχωρήσει από την οργανωμένη πάλη όμως συνέχισα να ψηφίζω το ΚΚΕ της καρδιάς μου. Σήμερα όμως με πόνο ψυχής αρνούμαι να συνεχίσω να στηρίζω πράκτορες και ανιστόρητα παπαγαλάκια. Σέβομαι τους απλούς και αγνούς αγωνιστές, σέβομαι την πίστη τους στο Κόμμα, όμως τους λέω ότι στην πραγματικότητα το καταδικάζουν αν συνεχίσουν έτσι άκριτα και με πόνο να στηρίζουν τις επιλογές του, Το ξέρω ότι για σας είναι σαν να "χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι" για μένα όμως είναι θέμα αξιοπρέπειας, συνείδησης αλλά και πίστης στην φράση του Ρήγα "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή". Τη μιζέρια και το σκύψιμο του κεφαλιού τα αφήνω σε άλλους. Εγώ κοιτάζω ψηλά, τ' αστέρια"

Χίος, 14 Σεπτεμβρίου 2013 - ημέρα μνήμης της σταύρωσης του λαού μας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ