1.11.2012 10:42

Που θα βοσκήσουν οι κτηνοτρόφοι;

             Που θα βοσκήσουν τα ζώα τους εννοούμε γιατί οι κτηνοτρόφοι είναι άνθρωποι με μυαλό και τα ζώα τους έχουν μυαλό, αλλά δεν έχουν φαιά ουσία.  Γι’ αυτό μπαίνουν μέσα στα σκαμμένα και τρώνε τη γεωργική παραγωγή, γι’ αυτό  το μυαλό τους κάνει μόνο για έδεσμα βραστό.  ‘’Καλύ-τερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα’’ είπε ο παππούς, και το όνομα βγήκε στους κτηνοτρόφους και η μομφή επικρέμαται επί δικαίων και αδί-κων.  Ένας τέτοιος έβαζε τα ζώα του παρά τις συνεχείς μηνύσεις και καταδίκες στα σκαμμένα, μέχρι που χαλάρωσαν οι βίδες του παθόντος. Μοίρασε λοιπόν συκαλάκια δηλητηριασμένα στις ηλίθιες κατσίκες, και ο βοσκός βλασφήμησε το γάλα της μάνας του.  Ένας άλλος βγήκε να κυνηγήσει τα….‘’κοτσίφια’ και γύρισε με δύο κατσίκες στο αυτοκίνητο.
               Η διένεξη των κτηνοτρόφων με τους γεωργούς είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά όλους μας , γιατί στην αντιπαραγωγική χώρα της παροχής μόνο υπηρεσιών, είναι από τα ελάχιστα παραγωγικά  επαγγέλματα που στηρίζουν την ανάπηρη οικονομία μας.  Είναι επίσης μια δύσκολη διένεξη γιατί τα βοσκοτόπια με τις πυρκαγιές έχουν περιοριστεί. Οι κτηνοτρόφοι είναι ‘’πρεσσαρισμένοι’’ λόγω της απόγνωσης που προέρχεται από τις καταστραμμένες στάνες, τις ανυπέρβλητες δυσκολίες στη διατροφή των ζώων και τα λοιπά, και μπαίνει πρόβλημα επιβίωσης.  Διαμετρικά αντίθετα προβλήματα έχουν και οι γεωργοί. Έτσι, αν δε δοθεί λύση σύντομα σαν καλοί Έλληνες που είναι, θα ‘’αγκαλιαστούν’’ οι γεωργοί με τους κτηνοτρόφους και δε θα αναγνωρίζουμε τις κατεδαφισμένες προσόψεις τους.  Στη γεωκτηνοτροφική ζούγκλα που θα επικρατήσει, τα χωράφια θα μείνουν ορφανά, και τα ζώα θα μείνουν ορφανά, και εμείς θα πηγαίνουμε στα λατομεία  να τρώμε χαλίκια για να χορτάσουμε την πείνα μας.
               Είναι ανάγκη λοιπόν να τους βοηθήσουμε ‘’να τα βρούνε"  όχι μόνο από συμφέρον αλλά και από ανθρωπισμό, αλλά αν δεν βοηθήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους  το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.  Ανάγκη να βρούνε έναν παππά να τους εξηγήσει ότι στην περίπτωση αυτή ούτε βέτο χωρεί ούτε πλειοψηφία ούτε τσαμπουκάς, αλλά μόνο αλληλοκατανόηση στα προβλήματα.   Να τους καλέσει ο Δήμαρχος, να τους κάνει το τραπέζι και μαζί σε πνεύμα και διάθεση αλληλοκατανόησης και αλληλοϋποχώρησης να περπατήσουν στα όρη και στα βουνά για να οριοθετήσουν μαζί τα νέα βοσκοτόπια. Διαφορετικά το Ελληνικό μαύρο φίδι της διχόνοιας το κολοβό, θα βγει και θα τους φάει και τους διό.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ