24.6.2018 11:25

Πως και γιατί χάνουμε την Πατρίδα

2010, η χώρα μετά από 30 χρόνια ανευθυνότητας, αλόγιστης σπατάλης και  νεοπλουτισμού με δανικά, μοιραία οδηγήθηκε  στο δρόμο των στερήσεων και των μνημονίων. Οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις υπό τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών, εκβιάζονται και τελικά υποκύπτουν παραχωρώντας την αξιοπρέπεια της χώρας  στις επιταγές τους.    Η Πατρίδα μας δυστυχώς προδόθηκε,  υποτάχτηκε

Η μθοδος υποταγής της χρεωκοπημένης Ελλάδος απλή και σατανική.  Με αποφάσεις των Βρυξελών, εγκαθίστανται στη χώρα μας τέσσερις (4) Ανεξάρτητες Αρχές (Ν.Π.Δ.Δ) των οποίων οι Διοικήσεις επιλέγονται και τοποθετούνται από τους δανειστές (εκτός ελληνικού δημοσίου), απολαμβάνουν βουλευτικής ασυλίας και η αποστολή τους είναι ο έλεγχος και η πιστή υποταγή του λαού μας στις επιβαλλόμενες υποχρεώσεις.

            Ας δούμε προσεκτικά, ποιες είναι αυτές οι τέσσερις (4) Ανεξάρτητες Αρχές:

 • Το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου): Από το 2ο Μνημόνιο ψηφίζεται ο Ιδρυτικός Νόμος 3986/2011 όπου σύμφωνα με την αποστολή του «αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του δημοσίου που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις» δηλαδή, το δυναμικό μέρος της περιουσίας του δημοσίου, περνά στα χέρια των δανειστών χωρίς τη δυνατότητα επανάκτησης και την αποκλειστική αξιοποίηση από αυτούς χωρίς την έγκριση του κράτους.
 • Η Α.Α.Δ.Ε (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων): Με το Ν. 4319/2016 αντικαθιστά τα Δημόσια Ταμεία και όλα τα έσοδα του κράτους από οποιαδήποτε πηγή προέλευσης (εκτός από το παγκάρι της εκκλησίας) κατατίθενται σε ενιαίο λογαριασμό στην ΕΚΤ. Τι σημαίνει αυτό;  Σημαίνει ότι, το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ούτε «μία δραχμή στη τσέπη του» και κάθε πληρωμή ή αύξηση αποδοχών γίνεται ΜΟΝΟ μετά από έκκριση των δανειστών άσχετα από τη βούληση του υπουργού οικονομικών ή του πρωθυπουργού της χώρας.
 • Η Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών και Περιουσίας: Το λεγόμενο «Υπερταμείο» συγκροτήθηκε με το 3ο μνημόνιο και το Ν. 4512/2018  έχει δε στη κατοχή του και διαχειρίζεται εκτός από το σύνολο της περιουσίας του δημοσίου (πλην αυτής που παραχωρήθηκε στη θυγατρική Α.Ε δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ) και όλα τα άυλα δικαιώματα όπως, τον έλεγχο του FIR Αθηνών, τα χωρικά ύδατα, την αιγιαλίτιδα ζώνη, την ΑΟΖ κλπ !!!  τι σημαίνει αυτό;  ότι χάσαμε κάθε δικαίωμα κυριαρχίας στη χώρα μας.
 •  Το Ελληνικό Κτηματολόγιο (HELLENIC CADASTRE): Συγκροτήθηκε και αυτό με τον Ν.4512/2018, καταργεί τα Υποθηκοφύλακα  και η διαχείριση του συνόλου της ακίνητης ιδιοκτησίας (η περιουσία δηλαδή των ιδιωτών)  περνά και αυτή στην εποπτεία και στον  έλεγχο των δανειστών μας (αρθρ. 1/ παρ.2). Έπεται και η κατάργηση των ΔΟΥ.

 

Ας δούμε τώρα, από το 2010 μέχρι και σήμερα ποιες είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων:

 1. Η Νομοθετική Εξουσία της χώρας (η Βουλή των Ελλήνων) λειτουργεί, ως σύνολο «καλοπληρωμένων χειροκροτητών» καθόσον για  κάθε επιβαλλόμενη υποχρέωση (εκ μέρους των δανειστών)  υπογράφουν, χειροκροτούν και απολαμβάνουν παροχές και ασυλία. Όλα  έχουν την τιμή τους.
 2. Η Εκτελεστική Εξουσία (η Κυβέρνηση της χώρας) λειτουργεί, ως απλός αγγελιοφόρος των Βρυξελών, η οποία μεταφέρει τις εντολές των δανειστών στη Βουλή των Ελλήνων όπου αμαχητί (οι  καλοπληρωμένοι χειροκροτητές) επικυρώνουν τους εφαρμοστικούς νόμους που υποθηκεύουν  το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.
 3. Η χώρα ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, έχει απολέσει την Εθνική της Κυριαρχία και το Σύνταγμα, το σύμβολο της Δημοκρατίας έχει ποδοπατηθεί.
 4. Η κυβέρνηση χωρίς πόρους, έσοδα και περιουσιακά στοιχεία, αδυνατεί να κάνει την οποιαδήποτε κοινωνική ή οικονομική πολιτική και περιορίζεται μόνο, στο να επαιτεί από τους δανειστές ψίχουλα από τα δικά μας χρήματα.
 5. Οι υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος διαρκώς αυξάνουν με αποτέλεσμα η μέση Ελληνική οικογένεια να βρίσκεται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.
 6. Τα έσοδα του κράτους μειώνονται και το χρέος παρά τις στερήσεις του Ελληνικού λαού (πλήρωσε μέχρι και σήμερα περισσότερα από 140 δις ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και φόρους),  εκτινάχτηκε στα 330 δις ευρώ και ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, διαμορφώθηκε στο 185.5% και προοιωνίζεται ότι  θα συνεχίσει να αυξάνει.
 7. Τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, οδηγούνται σε μαθηματική πτώχευση για δύο λόγους, πρώτον γιατί με πραγματική ανεργία  στο 27.5%  δεν υπάρχουν νέες εισφορές και δεύτερον γιατί περίπου μισό εκατομμύριο  νέων επιστημόνων εργάζονται στο εξωτερικό και αντί να πληρώνουν για το ΙΚΑ του πατέρα τους που τους σπούδασε, αυτοί πληρώνουν το ΙΚΑ της Γερμανίας κλπ.
 8. Στα Εθνικά μας Σύνορα, μας επέβαλαν να παραμένουν ανοιχτά, με αποτέλεσμα η Τουρκία να εκμεταλλεύεται την  υφιστάμενη κατάσταση  και  αθρόα να διοχετεύει τους σε κάθε λογίς λαθρομετανάστες που πλημυρίζουν τη χώρα μας.
 9. Η Εθνική μας Άμυνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και Αμυντική μας Βιομηχανία συνεχώς συρρικνώνονται  και αντί αυτού τα «κατευθυνόμενα ΜΜΕ» καθημερινά μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για τη μαχητική ισχύ της Τουρκίας, την ανθούσα πολεμική της βιομηχανίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν δεν «είμαστε καλά παιδιά» και δεν υπακούμε στις εντολές των δανειστών μας.
 10. Ξεπουλήσαμε τα πάντα, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, κινητή και ακίνητη περιουσία και επειδή το χρέος μεθοδευμένα θα αυξάνει, ξεπουλήσαμε και τη   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, ξεπουλήσαμε για καθρεφτάκια τα Νησιά μας, σειρά ως φαίνεται έχει η ΘΡΑΚΗ και η ΚΥΠΡΟΣ.
 11. Χάνουμε την ιστορία μας, τη γλώσσα μας και το φιλότιμο μας. Ξεπουλήσαμε και  τη ψυχή μας στο διάβολο  χωρίς ίχνος  Εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, και τώρα τι γίνεται, λύσεις υπάρχουν;

Δεν θα φανώ απαισιόδοξος γιατί,  λύσεις πάντα υπάρχουν, αρκεί να μελετήσουμε σε βάθος το πρόβλημα. Κατά τη ταπεινή μου αντίληψη  μπορώ να δω τρείς (3) λύσεις:  

Κατά πρώτον, πρέπει να ξυπνήσουμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι κουβαλάμε  στις πλάτες μας 6.000 χρόνια Ιστορίας και πολιτισμού, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και τέλος ας το καταλάβουμε  επιτέλους, είμαστε  ΕΛΛΗΝΕΣ, ξέρουμε την καταγωγή μας ας εκπληρώσουμε  την αποστολή μας.

Κατά δεύτερον, να μα λυπηθεί ο Θεός, κάτι που δεν το βλέπω εφικτό γιατί;  και ο Θεός μας βαρέθηκε.

Και κατά τρίτον, να αλλάξουμε μυαλά  και τρόπο σκέψεις. Και τι εννοώ; Προ των πυλών οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Η μόνη λύση για να αναστηθεί η χώρα είναι να αναπτυχθούν οι Περιφέρειες, οι Δήμοι. Τα  μνημόνια αφήνουν πολλά «παραθυράκια»,  ως εκ τούτου η ανάπτυξη της περιφέρειας και της υπαίθρου έγκειται  αποκλειστικά στην ικανότητας των Δημάρχων. Αυτοί έχουν περιουσιακά στοιχεία, αυτοί έχουν πόρους, το κράτος δεν έχει τίποτε. Θέλω να πιστεύω ότι, μετά από τα πάθη και τα λάθη μας, θα επιλέξουμε τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ,  τα πρώτα μυαλά του τόπου μας, καταξιωμένες προσωπικότητες, τεχνοκράτες,  με Ήθος, Γνώσεις, Ικανότητες και Θέληση για Προσφορά.   Το πείραμα του καλού παιδιού κατέστρεψε τη χώρα.

Τα περιθώρια των επιλογών μας τελείωσαν, τώρα ή αναλογιζόμαστε ποιοι είμαστε ή  η χάνουμε  τη Πατρίδα  και τα παιδιά μας.

Χρωστάτε. και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,. θα 'ρθούνε, θαπεράσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν. οι αγέννητοι, οι νεκροί. (Κ. Παλαμάς)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ