7.5.2023 7:02

Περί της δρομολόγησης του Πρέβελης

Σαν ‘’βόμβα’’ έσκασε σε πολλούς το δημοσίευμα για την προσωρινή δρομολόγηση του πλοίου ‘’ΠΡΕΒΕΛΗΣ ¨ στην γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη.                      

Ας δούμε κάποια δεδομένα, αρχικά η εταιρεία είχε την δυνατότητα να αφήσει την γραμμή με ένα πλοίο για 15 ημέρες, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος για τις ακινησίες. Παρόλα αυτά δρομολογεί ένα πλοίο με στόχο τουλάχιστον να μην υπάρξει πρόβλημα στον ομαλό εφοδιασμό των νησιών (χωρίς ίχνος στήριξης της εταιρείας, αλλά για να γνωρίζουμε κάποια βασικά).  

Πάμε τώρα στην ουσία, 2012 η Χίος υποδέχεται με χαρά το νέο πλοίο Blue star Patmos στο λιμάνι μας. Δηλώσεις χαρά για την αναβάθμιση της γραμμής από τους αιρετούς. Μετά από αυτές τις χαρές διαφορετικά πλοία πέρασαν από το λιμάνι, όλα με αξιοπλοΐα αλλά σίγουρα με στέρηση ταχύτητας.

Όλα αυτά τα χρόνια, καμία αρχή, κανένας φορέας δεν έκατσε στο τραπέζι για το ακτοπλοϊκό μέλλον της Χίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου και γενικώς των νησιών του ΒΑ Αιγαίου.

Ερώτημα: Γιατί η επίσημη Χίος δεν χτυπάει τις πόρτες των ναυτιλιακών εταιρειών με στόχο δρομολογήσεις πλοίων;

Η Λέσβος το καλοκαίρι ενώνεται με ταχύπλοο με την Θεσσαλονίκη. Η Χίος γιατί δεν διεκδικεί τέτοια δρομολόγια;

 Δρομολόγια με ωράρια νυχτερινού κλάμπ, χωρίς σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα νησιά μεταξύ τους.

Ευθύνες χρόνιες, αλλά τώρα κάποιοι διακηρύσσουν τα ιμάτια τους.

Το Πρέβελης θα έρθει, τι γίνεται μετά; Από τα μέσα Ιουλίου δεν υπάρχει καμπίνα διαθέσιμη για  την Χίο, αίτημα άμεσα για δρομολόγηση ακόμα ενός πλοίου με πρωινά ωράρια και γρήγορες ταχύτητες.  

Ανοιχτός διάλογος της κοινωνίας για αιτήματα δρομολογίων αποστολή των αιτημάτων, στο υπουργείο και ανοιχτό διάλογο με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ